Tamara Miličković puštena iz pritvora, sudija odredio kaznu od 1.000 eura

Sudija je kaznila i Vasilija Miličkovića sa 800 eura zbog ometanja radova.
118 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje Tamare Miličković, Foto: Luka Zeković
Hapšenje Tamare Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2011. 18:57h

Na nezavršenoj trasi miniobilaznice oko 11 časova policija privela kćerku Vasilija Miličkovića, Tamaru Miličković, koju je sudija za prekršaje kaznio sa 1.000 eura zbog ometanja radova na obilaznici.

Nakon saslušanja Tamara Miličković je puštena kući, a sudija je na osnovu ranije tri prekršajne prijave kaznila i Vasilija Miličkovića sa 800 eura zbog ometanja radova.

Miličković je „Vijestima” kazao da je odlaganje njegovog ranijeg ročišta po prijavi policije, bila samo farsa, što najbolje dokazuje odluka sudije o kažnjavanju. On je saopštio da i pored toga, on i njegova porodica neće odustati od svojih namjera, tako da će i danas biti na svom imanju.

Prethodnih dana Miličković tri puta privođen zbog ometanja radnika "Tehnoputa" u nastavku radova.

Miličković je „Vijestima” kazao da je odlaganje njegovog ranijeg ročišta po prijavi policije, bila samo farsa, što najbolje dokazuje odluka sudije o kažnjavanju.

Policija i predstavnici Direkcije za imovinu i danas su došli na prinudno oduzetu imovinu porodice Miličković kako bi pokušali da angažovanoj firmi omoguće nastavak radova na mini-obilaznici.

Porodica Miličković je policiji i predstavnicima Direkcije za imovinu pokazivala list nepokretnosti i zaključak o prinudnoj ekspropriaciji iz kojih se vidi da su brojevi parcela drugačiji, te da zemlja Miličkovića po toj dokumentaciji ne bi trebala da bude prinudno oduzeta.

Miličković je nakon privođenja kćerke rekao "hapsite, hapsite", i obratio se predsjedniku Skupštine riječima "dođi Ranko da vidiš da vidiš kako se poštuje Ustav", nakon čega je napustio svoju prinudno oduzetu imovinu.

"Sve ću da učinim da predstavnici EU u Briselu i gospodin Leopold Mauer u Podgorici već danas vide kako predstavnici crnogorske Vlade poštuju svoj pečat. Sve međunarodne konvencije ovdje su zgažene. Ovdje nema P od pravne države. Ovoga nije bilo ni 1945. godine. Hapsite, hapsite…imaćete i koga hapsiti dok nas ne istjerate iz Crne Gore. Onaj despot Miomir Mugoša i Ranko Krivokapić. Dođi Ranko da vidiš kako ti se Ustav i zakoni poštuju. Što si se sakrio Ranko? I ova imovina je svetinja Ranko! Dođi da vidiš što ti radi policija" rekao Vasilije Miličković novinarima, u trenucima dok je policija privodila njegovu kćerku Tamaru.

Po odlasku Miličkovića oko 11.30 časova radnici "Tehnoputa" su nastavili radove na mini-obilaznici, da bi ih Miličković ponovo zaustavio oko 13.20 časova.

Miličković poslao otvoreno pismo Lukšiću

Vasilije Miličković poslao je otvoreno pismo premijeru Igoru Lukšiću u kojem ga je upoznao sa privođenjem njegove kćerke Tamare.

"Gospodine Premijeru, izjavljujem pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću da imovina "M&V Company" nije u spisku predloga za ekspropriaciju nepokretnosti zaveden u Upravi za nekretnine pod brojem 465-101-UP 8315/10 od 28.09.2010. godine pa samim tim ne može ni biti predmet ekspropriacije. Slike izuzetno ružnih slika Vaše diktature i terora obilaze ovih dana svijet, kao i jutrošnja za koju vam obećavam da ću je lično odnijeti u Brisel", navodi se između ostalog u pismu Vasilija Miličkovića.

Pres konferencija na "mjestu zločina"

Na pres konferenciji koju je Miličković zakazao u 14 časova na "mjestu zločina", kako on zove nezavršenu trasu miniobilaznice, pojavio se i njegov advokat Nebojša Asanović i profesor FPN-a Filip Kovačević. Po prvi put se na miniobilaznici pojavila i majka Miličkovićeve djece, Marijana Miličković, ali nije željela komentarisati pređašnje događaje.

"Gospodin Ašanin ne želi da primi članove moje porodice, iako je njihov komandir ovdje zgazio pečat države Crne Gore i uhapsio moju ćerku. I od Lukšićevog ćutanja duša me boli", rekao je novinarima Miličković, dodajući da će ubrzo otići direktno u Brisel kako bi lično evropske parlamentarce upoznao sa njegovim slučajem.

Profesor Kovačević je rekao da svaki građanin treba da se zastidi što živi u ovakvoj državi.

Njegov advokat je podsjetio javnost na nepostojanje Miličkovićeve firme "M&V kompani" u Predlogu za eksproprijaciju, i da samim tim ni rješenje o eksproprijaciji nije validno.

"To je suprotno i Ustavu i zakonu. Mi smo donijeli privremenu mjeru Upravnom sudu, koji treba u roku od tri dana da odgovori, da obustavi prinudnu eksproprijaciju", rekao je Ašanin.

Profesor Kovačević je rekao da svaki građanin treba da se zastidi što živi u ovakvoj državi.

"Ova vlast od svoje bahatosti ne zna više šta radi, a računi su stigli na naplatu. Represijama režim pokušava da uguši njihova javno protivljenje i njihovu hrabrost usmjerenu protiv privatne hobotnice koja je zarobila državne organe", rekao je Kovačević.

Miličkovićeva kćerka nalazi se u kancelariji Centra bezbjednosti, i zakazano joj je saslušanje u 16 časova kod sudije za prekršaje

Miličkovićeva kćerka nalazi se u kancelariji Centra bezbjednosti, i zakazano joj je saslušanje u 16 časova kod sudije za prekršaje. Miličković je naveo da će još danas pokušati na sudu da dokažu da im je zemlja ilegalno oduzeta i da će se nakon toga braniti ćutanjem.

"Reći ćemo sudiji da više nećemo odgovarati na pitanja, jer ovo gubi svaki smisao. Dok protivna strana ne donese dokaz da su vlasnici imovine, mi ćemo nastaviti borbu", rekao je Miličković.

Bonus video: