Marković: Istražuju se i prijetnje policajcima i fabrika u Mojkovcu

Ministar je podsjetio da je policija pregledala fabriku duvana u Mojkovcu i predala dokumentaciju specijalnom tužilaštvu
56 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2011. 18:58h

Ministar pravde Duško Marković kazao je da je specijalno tužilaštvo policiji poslalo više zahtjeva za istragu povodom prijetnji pograničnim policijacima iz Rožaja.

Odgovarajući na optužbe Nebojše Medojevića (PzP) da država žmuri na šverc cigareta i nafte, Marković je u parlamentu rekao da se nadležne službe bave i slučajem fabrike duvana u Mojkovcu.

Marković je kazao da nijesu tačni medijski navodi da mu je Vasilije Mijović proslijedio službenu zabilješku u kojoj se navodi povezanost Beranca Vuka Vulevića sa ubistvom direktora dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića

On je podsjetio da je policija pregledala fabriku duvana u Mojkovcu i predala dokumentaciju specijalnom tužilaštvu.

“Šverc je postao brend Crne Gore a državni vrh je to dozvolio. Fabrika duvana u Mojkovcu švercovala je 200 tona cigareta vrijedne 15 miliona eura. Nemoguće da vi to nijeste znali, s obzirom na poziciju koju ste zauzimali”, prokomentarisao je Medojević ministrove tvrdnje.

Sa Mijovićem se samo rukovao

Odgovarajući na poslaničko pitanje Predraga Bulatovića (SNP) Marković je kazao da Vasilije Mijović u policiji i ANB-u nije radio na prikupljanju podataka, već da je od 2001. do 2004. godine bio angažovan u kabinetu tadašnjeg ministra policije.

On je kazao da nijesu tačni medijski navodi da mu je Mijović proslijedio službenu zabilješku u kojoj se navodi povezanost Beranca Vuka Vulevića sa ubistvom direktora dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića.

“Iako je formalno imao rješenje specijalnog savjetnika i višeg inspektora u SDB-u Mijović nije bio angažovan u toj službi i u dokumentacionom fondu nema njegovih službenih zabilješki. Nikada ga nijesam pozvao u svoj kabinet i davao zadatke. Nije radio za službu i o tome svjedoče dokumenta”, kazao je Marković.

Komentarišući fotografiju koja je objavljena u javnosti a na kojoj se nalazi u drušvu Mijovića, bivši šef ANB-a kazao je da je napravljena na vježbi specijalne jedinice.

“Vjerovatno se rukovao samnom kao i sa svima drugima. To ne znači da je on bio u mojoj profesionalnoj ingerenciji”.

Bonus video: