"Proveo si čitav život u policiji i znaš ko ti to radi!"

Pejović je kazao da ANB od njega želi da napravi ratnog zločinca i da iza sve stoji bivši šef agencije, ministar pravde Duško Marković
347 pregleda 0 komentar(a)
slobodan pejovic, Foto: Boris Pejović
slobodan pejovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2011. 16:58h

Ključni svjedok deportacija 90-ih Slobodan Pejović na suđenju po tužbi za uvredu službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Mrdaka pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović kazao je da je bivši šef tajne službe Duško Marković krivac za “progon” koji preživljava posljednjih 20 godina.

“Nijesam kriv. Niti sam ga (Mrdaka) uvrijedio, niti povrijedio a najmanje sam ga oklevetao. On je jedna karika u lancu pripadnika Službe državne bezbjednosti koji mi rade o glavi. Na čelu te piramide zla je Duško Marković koji je sada u ovoj besudnoj zemlji ministar pravde”, kazao je Pejović dodajući da je “gospodin Mrdak je samo jedna karika jer je bio načelnik službe državne bezbjednosti u Herceg Novom u vrijeme najvećih napada na njega”.

Pejović je ispričao da je i napad na njega u novembru 2008. godine krunski dokaz. Tada ga je navodno napao Bjelopoljac Vuk Selić, građevinac, koji je kasnije i osuđen a koji mu se u policiji izvinio i rekao službenicima: Ovo je namještaljka službe državne i javne bezbjednosti

Pejović je kazao da ANB od njega želi da napravi ratnog zločinca, te da mu je u vrijeme dok je Mrdak bio načelnik Centra državne bezbjednosti u Herceg Novom sedam puta demolirano auto, te da je sve prijavio policiji, “a još urednije medijima jer mu je to jedina odbrana u ovoj zemlji, kakva takva”.

Jednom mu i stan demoliran, ali nije prijavio

Mrdakova tužba protiv Pejovića podnijeta je poslije sličnih optužbi koje je Pejović iznio medijima.

“Nakon trećeg demoliranja policajci koji su obavljali uviđaj rekli su mi otvoreno da moram poći gore do državne bezbjednosti da se dogovorim sa njima. Rekli su mi: “Slobo, valjda znaš. Proveo si čitav život u policiji i znaš ko ti to radi. Mi tu ne možemo ništa uraditi. I nijesu ništa uradili”, kazao je Pejović. On je rekao i da mu je stan jednom demoliran, ali da je bio rezigniran i nije prijavio policiji, “ali jeste medijima”.

Pejović je ispričao da je i napad na njega u novembru 2008. godine krunski dokaz. Tada ga je navodno napao Bjelopoljac Vuk Selić, građevinac, koji je kasnije i osuđen a koji mu se u policiji izvinio i rekao službenicima: ”Ovo je namještaljka službe državne i javne bezbjednosti”.

Bonus video: