PO 3. PUT PRIVEDEN

Miličković saslušan i pušten, danas će opet pred bagere

Vlasnik prinudno oduzete imovine preko koje treba da ide mini-obilaznica, policajcima je ostavio sokove da se okrijepe
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 22:52h

Vlasnik prinudno oduzete imovine na nezavršenoj trasi mini-obilaznice u Maslinama, Vasilije Miličković oko 18 časova je pušten na slobodu nakon saslušanja kod sudije za prekršaje Osnovnog suda.

Miličković je juče treći put uhapšen zbog ometanja radnika „Tehnoputa” u nastavku radova.

Novo saslušanje koje je posle prvog privođenja Miličkovića bilo zakazano za 16. pomjereno je za 17. maj. On je najavio da će i danas biti na svom imanju u Maslinama i boriti se za svoja prava.

Prošle sedmice Miličković je dva puta privođen zbog ometanja radova i oba puta, nakon nekoliko sati, pušten na slobodu.

Bageri se dva puta gasili

Tada mu je rečeno da će, ukoliko još jednom ponovi nešto slično, biti sproveden direktno u zatvor u Spužu. Bageri su se poslije trodnevne pauze opet pojavili na imanju, i činilo se da su ovaj put spremni da usliše molbe Miličkovića da prekinu s radovima. Dva puta su bageristi prekidali s radom jer ih je Miličković uz asistenciju policije zamolio da to i učine.

Ali nešto prije 12 časova, pojavila se „marica” a policija je ubjeđivala Miličkovića da napusti imanje u Maslinama.

Nakon njegovog odbijanja policija ga je i privela.

Miličković je svima prisutnima ponudio osvježenje, pa je i policajcima ostavio sokove da se okrijepe.

"Pravna država se brani gandijevskim metodama", poručio je policajcima Miličković, mirno ulazeći u njihova kola.

Medojević reagovao

Miličković je neposredno prije hapšenja, stao ispred bagera i pozvao šefa kluba odbornika SDP-a u Skupštrini Glavnog grada Đorđija Suhiha, lidera PzP-a Nebojšu Medojevića i predsjednika Nove srpske demokratije Andriju Mandića, koji su mu pružili podršku telefonskim putem.

"Odmah ću upoznati crnogorskog premijera i ostale institucije u Crnoj Gori na koji način lokalna vlast u Podgorici ugrožava privatnu svojinu građana Crne Gore", rekao je Medojević, preko miličkovićevog spikerfona.

"Napadom na građanina koji štiti svoju privatnu imovinu država ruši samu sebe, svoj Ustav i zakona i pretvara se u divljinu u kojoj svako može da uzme zakon u svoje ruke. Danas se to dešava Vasiliju Miličkoviću, a sjutra može bilo kome od nas. U parlamentu ćemo pokušati da se izborimo da se zakoni primjenjuju na Svetom Stefanu, Zavali, ali i Maslinama".

Andrija Mandić rekao je preko istog spikerfona rekao da će vrlo brzo obavijestiti premijera, članove Vlade i poslanike šta se radi prema jednom poštenom građaninu.

"Nažalost, Crna Gora je takva kakva je", dodao je Mandić.

Iz pritvora mejlom

Na i-mejl redakcije "Vijesti" stigla je poruka Vasilija Miličkovića, u kojoj navodi da će odbiti pomoć Hitne, te da će nastaviti borbu.

"Obraćam se iz pritvora premijeru Lukšiću da mi od danas ne šalje Hitnu pomoć jer ću od iste odbiti uslugu, i ako mi je potrebna, i obavještavam ga da ću i dalje nastaviti gandijevsku borbu za pravnu državu Crnu Goru radi budućnosti sve djece u Crnoj Gori", naveo je on.

Oko 13:33 novim mejlom, Miličković je obavijestio redakciju "Vijesti" da njegovom advokatu nije dozvoljeno da bude sa svojim klijentom, i da čeka ispred Uprave policije da ga puste da bude sa svojim klijentom.

Galerija

Preporučujemo za Vas