U švercu kokaina u Englesku učestvovao i Baranin Zoran Drešić

Drešiću se u odsustvu sudi u Podgorici zbog pucnjave iz 1995. ispred kafića “Stela” u Baru kada je ispalio hitac u Mirsada Lukolića.
1327 pregleda 0 komentar(a)
šverc kokaina, Foto: Blic
šverc kokaina, Foto: Blic
Ažurirano: 10.05.2011. 07:03h

Goran Nešić Ciga je kokainom snabdijevao tržište Velike Britanije, u koju je, nedavno, samo u jednoj tranši, otkrivenoj u akciji međunarodne policijske organizacije SOKA zaplijenjena narko-pošilljka vredna sedamdeset miliona funti.

Organizator krijumčarenja su, kako saznaje “Blic” Džejmi Grin i njegovi saradnici Danijel Pejn i Baranin Zoran Drešić.

"Ribarskim brodovima tada je sa Islanda u Englesku prošvercovano 255 kilograma kokaina, koji su zaplijenjeni nadomak obale, nakon što su učesnici krijumačarenja u more bacili nepromočive rančeve u kojima je bila spakovana droga. U policijskoj akciji istog dana uhapšen je organizator krijumčarenja Džejmi Grin i njegovi saradnici Danijel Pejn, i Baranin Zoran Drešić. Kao pripadnici iste grupe, prethodno su zbog krijumčarenja kokaina uhapšeni Skor Birtvistl i Džonatan Ber, dok su hapšenje uspeli da izbegnu Daniel Digić i Edvard Austin", piše Blic.

Baranin Drešić, prema pisanju tog lista, koji je označen kao glavni saradnik Grina, odranije je poznat srpskoj i crnogorskoj policiji.

Njemu se u odsustvu sudi u Podgorici zbog pucnjave iz 1995. godine ispred kafića “Stela” u Baru kada je ispalio hitac u Mirsada Lukolića.

U međusobnoj razmeni vatre, Drešić je ranjen. Poslije pucnjave, on je otišao iz Crne Gore.

Bonus video: