Policija uhapsila osumnjičene za eksplozije u Humcima

Riješena je pozadina podmetanja požara i aktiviranja eksplozivnih naprava, učestala u posljednje vrijeme, zbog čega je bio uznemiren veliki broj građana, saopštila je policija
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 20:03h

Nikšićka policija rasvijetlila je učestale eksplozije u naselju Humci, a zbog osnovane sumnje u podmetanje uhapsila B.J. (18) i N.Z. (28), koji će se, odlukom istražnog sudije osnovnog suda, braniti sa slobode, u redovnom postpuku.

„Riješena je pozadina podmetanja požara i aktiviranja eksplozivnih naprava, učestala u posljednje vrijeme, zbog čega je bio uznemiren veliki broj građana. Dva mladića, nakon preduzetih operativno-taktičkih radnji i praćenja, uhapšena su u petak, 6. maja, u Ulici narodnih heroja, u automobilu „reno laguna“, kojim je upravljao N.Z, u kome je pronađena ručno pravljena eksplozivna naprava sa satnim mehanizmom", saopšteno je iz nikšićke policije.

"B.J. je istražnom sudiji Osnovnog suda predat zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i posjedovanje oružja i eksplozivnih sredstava, a N.Z. za podstrekavanje i posjedovanje naoružanja.

Tokom operativne obrade, službenici PJ su utvrdili da je N.Z. plaćao B.J. po 200 eura, da 13. i 29. aprila podmetne i aktivira eksploziv na vrata i u unutrašnjost diskonta pića „VVD komerc“, vlasništvo Vladana Komnenovića, u Ulici 18. sepembra u Humcima“.

Istražni sudija Osnovnog suda Vukota Vujačić kazao je „Vijestima“ da će se osumnjičeni braniti sa slobode.

„Nakon saslušanja procijenio sam da nijesu ispunjeni uslovi za određivanje pritvora, već da postupak ide u redovnoj proceduri“, rekao je Vujačić.

Galerija

Bonus video: