Petričević tvrdi da nije jedini sa opekotinama izašao iz KC-a

Ljekar dr Kavarić je konstatovao da su kod pacijenata nakon operacije prisutne opekotine "najvjerovanije nastale kao posljedica kontakta struje"
0 komentar(a)
Pavle Petričević, Foto: Savo Prelević
Pavle Petričević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2011. 18:55h

Penzioner Pavle Petričević ponovo je optužio osoblje Kliničkog centra da snose odgovornost što je, tokom operacije prostate, zadobio velike opekotine na desnoj nozi.

Petričević je negirao tvrdnje iz KC-a, da se takvi slučajevi nijesu nikada dešavali i ostao pri ranijoj konstataciji da osoblje te instutucije nije dobro izoliralo operacioni sto.

"Nije potrebna nikakva stručnost da se ocijeni da tako duboka rana nije mogla nastati na operacionom stolu, osim od proboja struje. Ne radi se o kvaru uređaja, već uobičajenoj izolaciji koja se radi za svaku vrstu operacije", rekao je Petričević.

On je kazao da će tražiti vještačenje stručnjaka iz Beograda, Zagreba ili Ljubljane, koji će utvrditi istinu o tom slučaju.

"Ovakvih slučajeva bilo je i ranije, možda ne u ovakvom obimu. Dr (Petar) Kavarić mi je poslije operacije rekao da sam ja za prethodne četiri godine prvi takav slučaj, ali da im je i ranije bilo sličnih slučajeva", rekao je Petričević.

U otpusnoj listi Petričevića, i ljekar dr Kavarić je konstatovao da su kod pacijenata nakon operacije prisutne opekotine "najvjerovanije nastale kao posljedica kontakta struje".

Iz Kliničkog centra su saopštili da povrede penzionera iz Podgorice nisu mogle nastati udarom struje, ali da je moguće da "postoje i drugi objektivni i subjektivni faktori" koji su mogli dovesti do opekotine, "kao jedne od rijetko očekivanih ali mogućih komplikacija" u toku operacije.

Bonus video: