Soko uspješan i u Nišu

Crnogorski rafting klub Soko osvojio je drugo mjesto u disciplini jedan na jedan na Evropskom kupu u Nišu i ostvario najveći uspjeh u tom takmičenju.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 17:10h

Crnogorski rafting klub Soko osvojio je drugo mjesto u disciplini jedan na jedan na Evropskom kupu u Nišu i ostvario najveći uspjeh u tom takmičenju. U generalnom plasmanu, Soko je takmičenje u Nišu završio na četvrtom mjestu.

Soko je u Nišu nastupio u sastavu Siniša Novović, Filip Strunjaš, Velibor Nišavić, Jovan Nikolić, Filip Marković i Srđan Vuković sa vođom tima Jankom Bulatovićem.

Ukupno je nastupilo 19 timova iz sedam država.Saopšteno je da su učestvovale ekipe iz samog evropskog vrha, prije svih dvije najjače posade Slovačke, te da će naredni izazov podgoričkog kluba biti Evropski kup u Banja Luci, sredinom juna.

"Uprkos teškoj finansijskoj situaciji sokolovi nastavljaju vrijedno da treniraju i takmiče se. Sredstva za naredne akcije i opremu obezbjedili su Gradska opština Golubovci i Viva kafe iz Podgorice", navodi se u saopštenju kluba.

Najavljeno je da će Soko, treću godinu za redom biti organizator takmičenja na Zeti i Morači, pod nazivom Trofej Dana nezavisnosti 21. i 22. maja.

"Planira se i nastavak čišćenja crnogorskih rijeka u akcijama Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Crne Gore, kao i gradskog sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Podgorice", piše u saopštenju.

Bonus video: