Kamp prikolica uništena, posječene masline na imanju Karađuzovića

Penzioner Bato Karađuzović požalio se da su vandali upali na njegovo imanje u Dabanovu, u Starom Baru, i tom prilikom nanijeli veliku štetu maslinjaku.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 15:39h

Još nepoznati huligani iskoristili su Batovo odsustvo sa imanja, jer je cijeli dan zbog obaveza bio u Sutomoru, i u jutarnjim satima, ušli u ograđeno imanje pod zasadom maslina i povrća.

“Zvao me prijatelj i pitao šta mi se desilo sa kamp prikolicom na imanju. Kazao je da je nagrđena. Odmah sam došao i imao šta da vidim - kamp prikolica je bila potpuno uništena, do zemlje su bile posječene mlade sadnice maslina i razbacane po imanju, izvađeno je i skršeno 30 stabljika kupusa, traka za vezivanje paradajza svom dužinom od skoro hiljadu metara bila je razvučena po maslinjacima svuda uokolo, a iskidana su i crijeva za navodnjavanje. Nevjerovatno", rekao je Karađuzović.

"Pa čime sam to zaslužio. Bog mi je svjedok da nikome nažao ništa nijesam učinio, a svaki svoj slobodni trenutak provodio sam ovdje i 'dizao' imanje u znoju”.

Karađuzović je štetu odmah prijavio policiji. Izašla su, kazao je, dva inspektora na lice mjesta i napravila zapisnik, ali do sada nema informacija o tome jesu li vandali pronađeni.

Navodeći da sumnja da su počinioci maloljetnici iz susjednih naselja, Karađuzović dodaje kako su mu komšije rekle da su sat slušale lupnjavu sa imanja, ali da su mislili da mu majstori skidaju šalunge, jer je nešto radio na međama.

To nije prvi put da je imanje Karađuzovića na meti huligana.

“Prije osam godina, o čemu su Vijesti pisale, izvadili su mi 18 korijena maslina starih od sedam do osam godina, a godinu kasnije još 19 sadnica. U međuvremenu su još nekoliko puta upadali, ali ovakvu štetu nijesu još napravili. Kad sam prvi put vidio uništene masline bio sam na ivici suza. Sada me sve ovo samo iritira. Roditelji treba da pogledaju šta im djeca rade i da ih nauče da nije lijepo uništavati tuđi trud”, rekao je Karađuzović.

Bonus video: