Da li je vaš dragi ženskaroš?

Čak i ako "balavi" dok gleda Kameron Dijaz, ne bi trebalo da se osjećate ugroženo zbog toga. On samo izražava divljenje prema suprotnom polu.
348 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 13:19h

U ljudskoj prirodi je da gledamo lepe ljude i divimo im se, što ne znači da ne volimo svog partnera. Ali ako se on sve vrijeme na žurci udvara nekom drugom, to nije u redu.

"Još je gore kada muškarac pokušava da opravda nečuveno flertovanje starom optužbom da je on samo bio ljubazan, a da je njegova partnerka nesigurna ili ljubomorna. To je poput vlasnika pasa kojim vam kažu kako njihov Rover samo želi da se igra, dok vam životinja mahnito zaskače nogu. Očigledno je da Rover želi više od šetnje. Ako vaš partner radi nešto slično tome, a tvrdi da vi imate problem, on pokušava da manipuliše vama. Nemojte pristati na to", piše Trejsi Koks u knjizi "Vrele veze" i daje listu prihvatljivih i neprihvatljivih situaciju, prenosi Mondo.

Prihvatljivo

Odmjeravanje drugih žena dok nijeste tu

Zna da će ga zog komentara "Vidi one sise!", ostali momci u kafiću potapšati po leđima. To je prilično bezopasno kada niste s njim.

Zablene se kada devojka u mikro miniću i topiću uđe u prostoriju

Ne može da odoli da ne gleda takve žene. I vi biste tako reagovale kada bi u prostoriju ušao neki veoma zgodan muškarac.

Davanje komplimenata drugima

"Šeron večeras divno izgleda", je u redu. "Šeron izgleda fantastično, šteta što tvoje noge nijesu toliko dobre da možeš da nosiš takve haljine".

Loženje na slavne ličnosti

Čak i ako "balavi" dok gleda Kameron Dijaz, ne bi trebalo da se osjećate ugroženo zbog toga. On samo izražava divljenje prema suprotnom polu. Ako nastavi da priča o tome kako je predivna, recite mu da vam to smeta i nadajmo se da će ubuduće samo ushićeno gledati u ekran umjesto da neprestano komentariše kako je sjajna.

Razmjena značajnih pogleda sa nepoznatom osobom na drugom kraju sobe

Iako nije prijatno posmatrati, nije ništa loše u tome da se nekom divnom osmijehne kao da hoće da se poruči: "Da, i ti si meni predivna ali ja sam sa nekim drugim". Ako ta razmjena pogleda nije praćena daljim flertom, najbolje je da se ne obazirete. I vi to, vjerovatno, nekada radite. To vam hrani ego, potvrđujete sami sebi da ste i dalje privlačni.

Neprihvatljivo

Odmjeravanje drugih žena pred vama

Ako odmjerava sve žene i provodi više vremena gledajući preko vašeg ramena nego u vas, recite mu da idete u toalet i nemojte se truditi da se vratite.

Počeo je da "balavi" nad ženama, a ranije ih nije primjećivao

To je opasan znak i može da znači da imate probleme u vezi i da podsvjesno, ili čak svjesno, razmišlja o raskidu i uživanju u slobodi. Slobodnjaci skeniraju prostoriju, dok srećno zauzeti neprimjetno bace lijenji pogled.

To, takođe, može da znači da vaš dečko ne dobija dovoljno seksualnog zadovoljstva u vezi. Možda vam se nikada nije poverio u stvarnosti, ali to radi u glavi. Neki psiholozi to nazivaju "curenjem": ima seksualnu energiju koju ne korsti, ona se preliva i on počinje da fantazira o drugim ljudima.

Takođe, budite oprezne ako se često svađate. Kada nekoga neprestano kritikujete on postaje podložan iskušenjima. Time mu šaljete poruku da nije dovoljno dobar i on traži nekoga ko misli suprotno.

Kako to da popravite

Povjerite se dobrom prijatelju kako biste provjerili da nijeste paranoični

Ne možete očekivati da neko potpuno ignoriše sve druge pripradnike suprotnog pola i ako mu budete postavljali nerealne zahtjeve pobuniće se. Ako ne možete objektivno da ocijenite partnerovo raspoloženje, pitajte za mišljenje prijatelja kojem vjerujete. Da li pretjerujete ili se on ponaša kao bezosjećajni kreten?

Ako ste sigurni da je preterao, recite mu

Najčešći odgovor je: "Ljubomorna si". Mirno mu odgovorite: "Nije tačno. Razmislila sam i nijesi u pravu. Neću da se tako ponašaš prema meni. Ako već moraš, gledaj druge žene kada nijesam tu".

Pružite mu još jednu šansu

Sačekajte da vidite da li je uzeo vaša osjećanja u obzir. Ako nije i to se ponovi, vi ponovite svoj govor i kažite mu da ćete mu da ti još jednu šansu. Pitajte ga kako bi se osjećao da vi buljite u onog zgodnog tipa sve dok on odmjerava djevojku u crnom.

Postavite mu ultimatum ako to ponovo uradi

Ovo je jedna od rijetkih prilika kada je ultimatum neophodan. Recite mu da ćete sljedeći put kada to uradi, otići i da će vaša veza biti završena. Ništa što vam u tom trenutku kaže neće moći da promijeni vaše mišljenje.

Ostavite ga ako nastavi

Imao je tri prilike da se popravi. Ako ste mu razborito objasnili zašto vam je takvo ponašanje neprihvatljivo, a on odluči da nastavi, biće vam bolje bez njega. Ako pristanete da otvoreno "balavi" zbog drugih, dospećete u opasnost da izgubite samopoštovanje.

Bonus video: