Od ponedjeljka "Dani akorda" u Nikšiću

Svake godine članovi „Akorda“ izvedu bogat kulturno-umjetnički program, a „Scena 213“ je uvijek mala da primi sve koji žele da uživaju uz pjesmu, ples, folklor, glumu i mlade manekene
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2011. 14:04h

Svečanim otvaranjem u ponedjeljak, u 18,30 sati na „Sceni 213“ počinje tradicionalna kulturna manifestacija „Dani Akorda“ koju organizuje Kulturno-kreativni centar „Akord“ i koja će trajati deset dana.

Svake godine članovi „Akorda“ izvedu bogat kulturno-umjetnički program a „Scena 213“ je uvijek mala da primi sve koji žele da uživaju uz pjesmu, ples, folklor, glumu i mlade manekene.

Direktor „Akorda“ Dragan Knežević nada se da će tako biti i ove godine i drago mu je što, kako reče, Nikšićani već 14 godina imaju priliku da uživaju u „svojevrsnom prazniku umjetnosti iz ugla dječijeg kreativnog opusa“.

Svi programi održavaju se na „Sceni 213“ i počinju u isto vrijeme, u 20 časova.

Nakon svečanog otvaranja gdje će učestvovati članovi „Akordove“ plesne akademije, u 20 časova slijedi koncert.

Predstave koje će se premijerno izvesti su „Veselo povrće“, „Sniježna kraljica“, „Život je maskenbal“ i „Laki komad“, a sve je režirao Dragan Knežević.

„Dani Akorda je manifestacija posvećena građanima Nikšića i Crne Gore i tada širom otvaramo vrata svim posjetiocima da u toku deset dana pogledaju sve naše programe, naravno, potpuno besplatno. Djeca i mladi će plesati, pjevati, manekenisati, glumiti, igrati folklor, govoriti poeziju, iskazivati radost i ljepotu kulturne baštine“ poručio je Knežević.

Svi programi održavaju se na „Sceni 213“ i počinju u isto vrijeme, u 20 časova.

Bonus video: