„ĐIRO D’ITALIJA”

Marko Pinoti u ružičastom

Prva etapa 94. izdanja “Điro d’Italije”, ekipni hronometar u dužini od 19,3 kilometra od Venarija Reale to Torina, pripala je ekipi HTC-Higroada
0 komentar(a)
Pinoti, Foto: Reuters
Pinoti, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2019. 13:18h

Prva etapa 94. izdanja “Điro d’Italije”, ekipni hronometar u dužini od 19,3 kilometra od Venarija Reale to Torina, pripala je ekipi HTC-Higroada, što je omogućilo Marku Pinotiju da prvi obuče ružičastu majicu.

"Ogromna čast je nositi ružičastu majicu. Međutim, ovo je pobjeda čitavog tima i ne mogu dovoljno da se zahvalim kolegama. Držali smo konstantan tempo i stigli do trijumfa",  istakao je Pinoti, koji je prošle godine završio kao deveti.

HTC je odmah na prolazu postavio izvanredno vrijeme (9:48) i više se nije osvrtao, njegovi biciklisti su zadržali prosječnu brzinu od 55 kilometara na sat i slavili u vremenu 20,59 minuta ispred Radiošaka (zaostatak 10 sekundi) na drugom i Likvigasa i Omege (kasnili 22 sekunde) na trećem mjestu.

Druga etapa, koja se vozi danas, od Albe do Parme u dužini od 244 kilometra je najduža na ovogodišnjoj trci, a profil etape je kao naručen za Marka Kavendiša, člana HTC-a.

Rezultati prve etape: HTC-Higroad 20:59, Radiošak +10, Likvigas, Omega +22, Garmin +24...