Nakon što je ubio sina, Ristić sakrio tijelo ispod kreveta

Njegova supruga je iz Zete, a živjeli su u iznajmljenom stanu u Donjoj Gorici u kojoj je dijete i ubijeno.
509 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2011. 07:03h

Goran Ristić (41) ubio je preksinoć u podgoričkom naselju Donja Gorica svog 10-godišnjeg sina Janka. Ristić je, nakon što je udavio dijete, pobjegao u Srbiju i juče oko 11 sati presudio sebi u porodičnoj kući u Pirotu.

"Preliminarni izvještaj obducenta ukazuje na to da je smrt djeteta nastupila nasilnim putem – gušenjem", saopštila je portparolka Uprave policije Tamara Ralević.

Policija je mrtvog dječaka našla ispod kreveta, u dijelu koji služi za odlaganje stvari. Njegova osmogodišnja sestra spavala je u drugoj sobi.

"Dežurnu službu Područne jedinice policije Podgorica je juče oko 7.20 časova obavijestio B. Š. da ga je njegov zet G. R. neposredno prije toga pozvao telefonom i da mu je kazao da je ubio svog maloljetnog sina. Na lice mjesta, u Ulici Dušana-Duće Mugoše, koja se nalazi u naselju Donja Gorica, odmah je upućena patrola policije koja je, u prisustvu vlasnika kuće, nasilno ušla u stan na drugom spratu gdje je G. R. stanovao kao podstanar. Ulaskom u stan u jednoj spavaćoj sobi zatečena je maloljetna djevojčica, stara osam godina, kćerka G. R, koja je spavala na bračnom krevetu", saopšteno je iz policije.

Iz policije je saopšteno da je tokom uviđaja u dnevnom boravku pronađeno oproštajno pismo G. R. sa fotografijom na kojoj se nalazi dječak sa majkom.

Policija je utvrdila da je G. R. juče u 1.30 časova poslije ponoći, evidentiran na graničnom prelazu Dračenovac da je napustio Crnu Goru. On je, sumnja se, napustio zemlju nakon što je lišio života svog sina, a kasnije je, oko 7 časova ujutro, pozvao nevjenčanu suprugu B. Š, a potom i svog sina iz prethodnog braka, i obavijestio ih šta je učinio.

Komšije Ristića juče ujutro bile su u šoku i sa nevjericom su pričali o ubistvu. Jedan od njih je kazao da nije dobro poznavao roditelje dječaka, ali da se mališan stalno igrao sa njegovim unucima i da je bio, kako je kazao, zlatno dijete.

Srpska policija je, na poziv kolega iz Crne Gore, bila uključena u potragu za ubicom.

Ristić je sebi presudio metkom.

Bonus video: