Predstava "Maćado" po tekstu Gorana Ćetkovića premijerno u Danilovgradu

Reditelj Slobodan Milatović je istakao da je po temi, po načinu glumačke igre, po žanru, ova predstava nešto novo
115 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Milatović, Foto: Boris Pejović
Slobodan Milatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.05.2011. 09:16h

Predstava “Maćado” po tekstu Gorana Ćetkovića, a u režiji Slobodana Milatovića, biće premijerno izvedena u subotu 7. maja u Centru za kulturu Danilovgrad, u 21 sat.

Povodom premijere, u okviru VI međunarodnog sajma knjiga, održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili autor i reditelj, kao i Nina Redžepagić, izvršni producent, direktor danilovgradskog Centra za kulturu Ranko Vuković, i glumci Srđan Grahovac i Dušan Kovačević. U komadu još igra i Slavko Kalezić.

Vuković je iskazao čast što su učestvovali u jednom ovakvom projektu.

"Ideja ljudi okupljenih oko ovog projekta da produciraju predstavu u više manjih opština je odmah prepoznata kao izvanredna i od nas u Danilovgradu prihvaćena. Sama priprema predstave i njena premijera u Danilovgradu će pomoći instituciji kao što je Centar za kulturu da traga što uspješnije za svojim identitetom, i tu smo neizmjerno zahvalni ekipi koja nam je umnogome otkrila poteze koje ćemo slijediti u narednom periodu", rekao je Vuković.

Goran Ćetković je objasnio da je predstava „Maćado“ duhovita priča o prijateljstvu dvojice tridesetogodišnjaka

Reditelj Slobodan Milatović je istakao da je po temi, po načinu glumačke igre, po žanru, ova predstava nešto novo.

“Igramo komediju, a pokušavamo da se bavimo Beketovom poetikom. Sve dovodimo do apsurda, sa nevjerovatnom lakoćom”.

"Ovo nije priča o uzaludnosti, već o nadi"

Goran Ćetković je objasnio da je predstava „Maćado“ u podnaslovu „Projekat održivog razvoja“, duhovita priča o prijateljstvu dvojice tridesetogodišnjaka koji na sve moguće načine pokušavaju zakamuflirati svoju lijenost.

"Onog trenutka kad se njihov poslovni cilj vremenski obesmisli, nije vrijedan njihove pretjerane patnje i nervoze"

"Oni po ko zna koji put žive novu ideju koja će im donijeti blagostanje. Ne osjećaju da se bave Sizifovim poslom, jer njihovo iskustvo nije da se vraćaju na početak sa teretom koji nijesu iznijeli na cilj, već vjerujući u svoje potencijale oni komforno i aktivno očekuju da se sljedeća ideja - projekat samoostvari.

Kod njih je postupak jednostavan. Onog trenutka kad se njihov poslovni cilj vremenski obesmisli, nije vrijedan njihove pretjerane patnje i nervoze, jer ubrzo nova ideja, sa novom nadom i optimizmom, postaje ujedno i njihova nova preokupacija u koju bezrezervno vjeruju.

'Maćado' (Domaća) nije priča o uzaludnosti, već naprotiv - o nadi", istakao je Ćetković.

Izvršni producent predstave Nina Redžepagić istakla je da je priča predstave, priča o prijateljstvu, te da je komad sinergija velikog entuzijazma i rada.

Bonus video: