EP U KARATEU

Milena i Almir stali u 3. kolu

Prvog dana 46. Evropskog prvenstva u karateu, najiskusniji crnogorski takmičari su zaustavljeni u 3. kolu - Milena Milačić je izgubila u katama, a Almir Cecunjanin u borbama
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 22:05h

Prvog dana 46. Evropskog prvenstva u karateu, koje se održava u Cirihu, najiskusniji crnogorski takmičari su zaustavljeni u 3. kolu - Milena Milačić je izgubila u katama, a Almir Cecunjanin u borbama u kategoriji preko 84 kilograma.

Milačićeva je u 1. kolu bila bolja od Njemice Sabine Šnajder sa 4:1, a potom je savladala i Bugarku Gerganu Vitanovu (3:2). ali je u 3. rundi poražena od sjajne Francuskinje Sandi Skordo sa 5:0. Milenu je u repesažu zaustavila Srpkinja Marina Madžarević.

Cecunjanin, koji je kapiten reprezentacije, u prvoj borbi je nadvisio broznanog sa Svjetskog prvenstva u Beogradu, Makedonca Žarka Arsovskog. Potom je bio bolji i od predstavnika jedne od najjačih nacija, Francuza Ibrahima Garija (2:1), ali ga je u trećem okršaju zaustavio Hrvat Pero Vučić (4:3). Cecunjanin je mogao i do trećeg trijumfa, ali je u odličnoj borbi poražen zbog nedozvoljenog kontakta sa protivnikom.

Osim njih dvoje, pobjedu je juče upisao i Ljubiša Mihailović, koji je u kategoriji do 75 kilograma savladao Filipa Presinskog, ali je već u narednoj borbi poražen od Njemca Noe Biča. U 1. kolu su ispali Filip Vujadinović (do 84 kg), koji je izgubio od Slovenca Matije Matijeviča, i Marina Raković (do 68), čija je borba sa Amilom Fazlić iz BiH riješena tek nakon produžetka (1:0).

Tragičar dana je Mijat Vojvodić, koji je u 1. kolu protiv Džonatana Motrama odlučio da koristi katu jion, a da zahtjevniju kanku čuva za duel sa Turčinom Arslanom Čaliskanom. To mu se osvetilo, jer je Englez stigao do pobjede.

Preporučujemo za Vas