Katalonija daje sliku trenutnih mogućnosti

"Bili smo pravi tim od prvog dana, i moram da priznam da sam prijatno iznenađen", kaže selektor odbojkaša Ivan Joksimović
0 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2011. 09:51h

Nakon 12 radnih dana i 22 odrađena treninga u Baru, muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u četvrtak veče je završila pripreme za Olimpijske igre malih zemalja u Lihtenštajnu (30. maj - 4. jun).

Seniori su sinoć vozom otputovali za Beograd, odakle će danas u 14.40 časova avionom nastaviti put za Barselonu, gdje će u subotu i nedjelju dva puta odmjeriti snage sa selekcijom Katalonije.

“U potpunosti sam zadovoljan odrađenim u Baru, dvije nedjelje smo maksimalno iskoristili da u djelo sprovedemo plan koji smo napravili. Prijepodne je akcenat bio na podizanju nivoa fizičke spreme, popodne smo imali tehničko-taktičke treninge. Mečevi protiv selekcije Katalonije će nam pokazati šta smo i kako do sada uradili, i šta treba da doradimo da spremni dočekamo glavni cilj, a to su Olimpijske igre malih zemalja”, kaže za “Vijesti” selektor reprezentacije Ivan Joksimović.

Joksimović je od 18 igrača koji su prisustvovali pripremema u Baru (koje je zbog povrede preskočio Vojin Ćaćić) odredio 12 putnika za Barselonu. Protiv Katalonije će nastupiti tehničari Simo Dabović i Rajko Strugar, primači servisa Marko Bojić, Aleksandar Milivojević, Bojan Đukić i Balša Radunović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Šuljagić i Ivan Ječmenica, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, te libero Ivan Rašović. Zbog povrede skočnog zgloba u finišu priprema u Baru, za dvomeč sa Kataloncima je otpao Dejan Čabarkapa, ali on će biti ponovo sa reprezentacijom po povratku ekipe iz Barselone.

Prekobrojni za dvomeč sa Kataloncima su još i tehničar Ivan Bošković, “srednjaci” Marko Đuranović i Bojan Radović, primač servisa Božidar Ćuk, te korektor Slobodan Bojić. Osim Boškovića, ostali će se od 9. maja priključiti juniorskog selekciji na pripremama za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

“Povreda Čabarkape je malo pokvarila planove, i to je jedini negativni detalj ovih priprema, ali i to se dešava. Protiv Katalonije će zato šansu dobiti mladi Radunović i Đukić, ali najozbiljnije računam i na Božidara Ćuka, i nije isključeno da i on izbori mjesto u ekipi koja će ići u Lihtenštajn. Ponašanje svih igrača je bilo vrhunsko, od najstarijeg do najmlađeg, svi su se ponašali maksimalno profesionalno. Jednostavno, bili smo pravi tim od prvog dana, i moram da priznam da sam prijatno iznenađen. Nije bilo propalog treninga, igrači su glizli iz dana u dan, i to je ono što me raduje za nastavak rada”, dodaje Joksimović.

S obzirom da se u Andori u isto vrijeme održava Prvenstvo Evrope malih zemalja, boravak u Barseloni biće iskorišćen i za snimanje rivala za Olimpijske igre malih zemalja (Kipar, Lihtenštajn, San Marino, Island i Andora). Za taj dio posla biće zadužen statističar Drago Cimbaljević.

“Put u Kataloniju biće višestruko koristan”, zaključio je selektor odbojkaša.

“Crveni” će prvi meč sa reprezentacijom Katalonije odigrati u subotu veče od 20 časova, dok je drugi na programu u nedjelju od 12.30 časova.

Uz seniore, na put za Barselonu na dvomeč sa ženskom seniorskom reprezentacijom Katalonije će i ženska juniorska reprezentacija Crne Gore pojačana sa nekoliko seniorki (Bokan, Ivanović, Šofranac, Milović, Otašević). Ovu selekciju vodiće selektori juniorki i seniorki Nataša Marković i Vladimir Racković.

Bonus video: