Uhapšen osumnjičeni za pljačku prodavnice "Voli"

Tokom istrage došlo se do sumnje da je N.V. znao da P.R. priprema krivično djelo jer mu je to ispričao, te da to nije prijavio policiji što mu je bila obaveza.
91 pregleda 0 komentar(a)
Voli, Foto: Arhiva "Vijesti"
Voli, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.05.2011. 16:27h

Podgorička policija uhapsila je P.R. (20) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju, i N.V. iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije sumnja se da je P.R, 29. aprila oko 21,45 časova, počinio krivično djelo u marketu "Voli", koji se nalazi na Trgu Nikole Kovačevića u Podgorici, na način što je, maskiran i naoružan pištoljem, prišao radnici G.K, koja se nalazila za pultom sa kasom, i od nje zahtijevao da mu preda novac.

"Radnica je tada počela da vrišti, nakon čega je P.R. sam pokušao da otvori kasu, ali nije uspio pa je slomio i pokušao da sa dijelom kase u kojem se nalazi novac pobjegne. U tom trenutku radnik obezbeđenja u objektu "Voli" i policajac, koji se tamo zatekao, su ga savladali, nakon čega je lišen slobode", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se tokom istrage došlo do sumnje da je N.V. znao da P.R. priprema krivično djelo jer mu je to ispričao, te da to nije prijavio policiji što mu je bila obaveza.

"Naprotiv, N.V. je, kako se sumnja, po dogovoru sa P.R, neposredno prije izvršenja razbojništva, upao u market "Voli", gdje je kupio namirnice. U trenutku kada je N.V. krenuo prema kasi, ušao je maskirani P.R. i uz prijetnju startnim pištoljem od radnice tražio da mu preda novac. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom istražnom sudiji", zajljučuje se u saopštenju.

Bonus video: