BAGER PRESUDIO

Miličković nakon saslušanja pušten kući

Miličković je uzaludno pokušavao da odbrani svoju imovinu i dalje tvrdeći da ga niko iz Glavnog grada nijednom nije pozvao na dogovor.
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 19:28h

Nakon dvočasovnog oklijevanja, bager je ipak srušio ogradu imanja Vasilija Miličkovića, čime je izvršeno prinudno oduzimanje zemlje, radi završetka prve faze miniobilaznice.

Miličković, koji se sa rođakom i ćerkom nalazio na imanju, je uhapšen, a njegov rođak Momo Miličković poveden kolima Hitne pomoći, jer mu je pri rušenju pozlilo.

Miličković je saslušan kod sudije za prekršaje Osnovnog suda, nakon čega je pušten kući. Novo saslušanje je zakazano za 16. maj.

"Ovo je nečuveno, moj otac nije remetio javni red i mir, samo je bio na svojoj imovini. Policija je nezakonito ušla na našu imovinu i uhapsila ga", rekla je nakon hapšenja Miličkovićeva ćerka, Tamara Miličković, očekujući da će joj pustiti oca čim završe "sa terorom koji upravo sprovode".

Uz prisustvo velikog broja komšija, Miličković je uzaludno pokušavao da odbrani svoju imovinu i dalje tvrdeći da ga niko iz Glavnog grada nijednom nije pozvao na dogovor.

Momo Miličković završio je u Hitnoj pomoći

"Kome zakon leži u bageru i policiji, tragovi mu smrde nečovještvom, poruka je koju je Miličković okačio na ogradi svog imanja. On se takođe pozvao i na član 28 Zakona o eksproprijaciji, koji kaže da se imovina ne može oduzeti dok se ne isplati nadoknada vlasniku. Na ogradi su visili i njegov i gradonačelnikov list nepokretnosti, kojima je Miličković želio ukazati "na ilegalnu imovinu koju Mugoša posjeduje".

Službenici Uprave za nekretnine su se oko 11 časova pojavili sa policijom i kratko se upustili u raspravu sa Miličkovićem, pozivajući se na član 29 Zakona o eksproprijaciji, kojim se, kada je hitno i u javnom interesu, dozvoljava oduzimanje imovine bez prethodne isplate, navodeći da će Miličkoviću naknadno biti isplaćen novac za oduzetu imovinu.

"Ja nemam ništa protiv izgradnje saobraćajnice, ali uz poštovanje zakona ove države. Poginuću ako treba, kako bih odbranio ono što je moje", ponavljao je Miličković.

On je poručio policiji i službenicima katastra da treba da odu na Marezu, kod gradonačelnika Miomira Mugoše, označivši ga kao "uzurpatora državne imovine i nalogodavca nelegalne gradnje".

"Mi nemamo što s vama da raspravljamo, izvođenje radova je neodložno. Ovo su zakonom uređene mjere i zakonom su se stekli uslovi za oduzimanje imovine", rekla je jedna od službenica katastra, dodajući da Miličković može pokrenuti postupak pred Upravnim sudom, ukoliko je nezadovoljan.

Nakon sat vremena došla su i ambulantna kola, kada su Miličković, njegov rođak i ćerka ušli u svoj posjed, ne dozvolivši policiji da uđe unutra. Nakon toga policija je blokirala ulaz u njegov posjed i s rušenjem ograde je započeto oko 13 časova.

Nekoliko vrisaka bilo je dovoljno za policiju da upadne na njegov posjed i uhapsi ga, nakon čega je njegovom rođaku pozlilo. Ulazeći u kola Hitne pomoći, rođak je vikao "policajac mi je slomio rebro".

Nekoliko prisutnih komšija, kojima je imovina takođe oduzeta, rekla su "Vijestima" da im nadoknada još nije isplaćena i okarakterisali Miličkovićev pristup kao "hrabar potez borbe za svoja prava".

"Nema smisla na ovakav način oduzeti nekome zemlju. Ali izgleda, borili se mi za svoja prava, ili ne, isto nam se piše", prokomentarisao je jedan od komšija.

Najavio krivične prijave protiv Veljovića i Mugoše

Nekoliko prisutnih komšija, kojima je imovina takođe oduzeta, rekla su "Vijestima" da im nadoknada još nije isplaćena i okarakterisali Miličkovićev pristup kao "hrabar potez borbe za svoja prava".

"Nema smisla na ovakav način oduzeti nekome zemlju. Ali izgleda, borili se mi za svoja prava, ili ne, isto nam se piše", prokomentarisao je jedan od komšija.

Vasilije Miličković najavio je podnošenje krivične prijave protiv Mugoše i Veljovića.

Preporučujemo za Vas