"Divna draga" u KIC-u

Drugi “Telekom UnderhillFest” biće održan od 20. do 28. maja 2011. godine u bašti podgoričkog kafea “Soul II Soul”
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 14:24h

U susret drugom Međunarodnom festivalu dugometražnog dokumentarnog filma “Telekom UnderhilFest” u sali DODEST Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” 6.maja u 21 sat biće prikazan film “Divna draga” Džejmsa Rasina.

Na prošlogodišnjem “UnderhillFestu” ostvarenje “Divna draga” dobilo je nagradu Maslačak u međunarodnoj konkurenciji.

Drugi “Telekom UnderhillFest” biće održan od 20. do 28. maja 2011. godine u bašti podgoričkog kafea “Soul II Soul”.

Ovogodišnji festival će 20. maja otvoriti film “Cinema Komunisto”, rediteljke Mile Turajlić, a nakon toga biće održan koncert trenutno najveće muzičke senzacije iz Srbije - benda “Svi na pod”.

Do tada u DODEST-u biće prikazivani pobjednički filmovi sa prošlogodišnjeg festivala.

Sljedećeg petka, 13. maja, biće prikazani filmovi “Sevdah” Marine Andree i “Prvi pravi ženski zvuk - Boye se ne boye“ Brankice Drašković.

Priča o glumici rođenoj kao muškarac

Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma “UnderhillFest” održan je prošle godine, u organizaciji NVO Crnogorski filmski festival.

Dugometražni dokumentarni film “Divna draga” je priča o kratkom, ali uticajnom životu glumice Kendi Darling, jedne od najvećih Vorholovih muza.

Rođena je kao muškarac, Džejms Lorens Slateri. Postala je Vorholova diva, igrala u njegovim filmovima i bila nezaobilazni eksponat u njegovoj fabrici. Umrla je 1974. godine od leukemije.

Džejms Rasin je pisac i reditelj iz Njujorka. Njegovi poznati filmovi, pored čuvenog “Divna Draga” su “Plamteća klisura” i “Gregori Korso čita iz američkog Ustava”, nagrađivani i prikazani su na brojnim festivalima.

Bonus video: