Haos u Nujorku: Mekgregor uhapšen, napao autobus pun boraca

Razbijeni komadići povrijedili su borce Majkla Kijezu i Reja Borga
97 pregleda 17 komentar(a)
Flojd Mejveder, Konor Mekgregor, Foto: Reuters
Flojd Mejveder, Konor Mekgregor, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2018. 07:36h

Konor Mekgregor priveden je zbog sinoćnjeg incidenta u Barclays Areni u Njujorku, gdje će se u subotu Kabib Nurmagomedov i Maks Holovej boriti za pojas koji će službeno biti oduzet irskoj zvijezdi.

Mekgregor je napao autobus pun boraca koji će nastupiti na sjutrašnjoj manifestaciji. Predsjednik UFC-a još juče je rekao da Mekgregora ne očekuje u Njujorku, ali da bi ga volio tamo vidjeti.

Mekgregor je uhapšen zbog huliganskog napada na autobus, potvrdila je lokalna policija. Zajedno sa grupom svojih prijatelja i fanova bacao je razne predmete na autobus i razbio staklo, a razbijeni komadići povrijedili su borce Majkla Kijezu i Reja Borga.

Zbog incidenta Mekgregoru je zabranjen dolazak na UFC 223, kao i Artemu Lobovu, čija je sjutrašnja borba s Aleksom Kaseresom na kraju otkazana zbog njegovog učestvovanja u incidentu.

Otkazani su i mečevi dvojice povrijeđenih boraca.

Optužnica protiv Mekgregora još nije podignuta, a istraga je u toku. Očekuje se da će biti optužen zbog napada.

Na UFC 223 Maks Holovej ima priliku naslijediti Mekgregora kao drugi borac sa dva UFC pojasa nakon što je prihvatio borbu s Kabibom Nurmagomedovim samo šest dana prije meča. Holovej je uskočio umjesto povrijeđenog Tonija Fergusona, koji je privremeni pojas namjeravao da zamijeni onim pravim.

Mekgregor je u novembru 2016. osvojio pojas lake kategorije pobjedom protiv Edija Alvareza i pridodao ga onom u perolakoj kategoriji osvojenom protiv Hosea Alda godinu dana ranije. Od tada je izbjegavao povratak u oktogon, zbog čega mu je već oduzet prvi pojas, a sada će ostati i bez drugog. No, njegov najavljeni povratak u oktogon u septembru sada je vrlo upitan.

"Nakon ovoga više ništa neće biti isto", poručio je Dena Vajt nakon incidenta koji će narušiti odnose između UFC-a i njegove najveće zvijezde.

"Ne možeš doći u dvoranu i napasti autobuse u kojima su borci koji bi trebalo da nastupe. Tamo je bilo i žena, a oni su bacali stvari kroz prozore", rekao je Vajt.

"S Konorom trenutno ne želim da imam nikakvog posla. Želite li vi raditi s njime i kupovati njegove borbe? Niko to ne želi, svi su zgroženi. Mogli smo dogovoriti borbu ako mu Kabib nije drag, mogli su se boriti legalno, a on je odabrao doći s 30 prijatelja i napraviti ovo. Ne znam je li na nekim drogama ni u čemu je problem. Šokiran sam. Čovjek ima bebu kod kuće, a tako se ponaša. Imaće velikih problema, nijesmo jedini koji će ga tužiti. Ovo što se dogodilo je kriminal", rekao je Vajt.

Bonus video: