TATA GA SPASAO

Dječak (2) se oporavio od tumora na mozgu zahvaljujući marihuani

"Bilo je nevjerovatno vidjeti ga kako nakon 40 dana jede komad sira. To mi je bio znak da Keš želi da živi", rekao je njegov otac.
0 komentar(a)
Keš Hajd, Foto: Dailymail.co.uk
Keš Hajd, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 27.03.2019. 13:14h

Očajni otac, čiji sin je patio od po život opasnog tumora na mozgu, otkrio je da djetetove bolove ublažava ulje kanabisa, i učinio da se dijete oporavi, piše Daily Mail.

Keš Hajd je rođen savršeno zdrav u junu, 2008. Razbolio se neposredno prije drugog rođendana. Nakon jedne pogrešen dijagnoze, roditelji dječaka iz Montane bili su skrhani od bola kad saznanjem da Keš boluje od tumora mozga.

Dječak je podvrgnut hemoterapijama, zbog kojih he bio podložan infekcijama i drugim pratećim pojavama. Njegovi roditelji su još više klonuli kad su im ljekari kazali da će Keš vjerovatno umrijeti, jer je njegovo stanje jako loše.

Nakon jednog ciklusa velike doze hemoterapije, Keš je bio toliko slab da nije mogao da podigne glavu, i bolestan da nije mogao da pojede bilo šta od čvrste hrane 40 dana. 

To je bio momenat koji je njegovog oca opomenuo da je vrijeme da učini nešto za dijete. Gospodin Hajd je odlučio da pokuša sa medicinskom marihuanom.

Dječakovi ljekari su odbili takvo nešto, ali je Kešov otac zatražio odobrenje na drugom mjestu i tajno ideju sprovodio u djelo.

Tražio je od ljekara čak da Kešu prestanu davati ljekove protiv mučnine, i nije im pominjao šta je radio.

"Bilo je nevjerovatno vidjeti ga kako nakon 40 dana jede komad sira. To mi je bio znak da Keš želi da živi", rekao je njegov otac.

Ulje kanabisa mu je pomoglo da se oporavi i, kako su ljekari naveli, dječak je sada potpuno zdrav.

Medicinska marihuana je legalna u nekim državama, ali je njena upotreba kod djece rijetka.

Američka vlada ne priznaje upotrebu droga u liječenju i u čestim je sukobima sa državama oko tog pitanja.