Dvije osobe uhapšene zbog sumnje za preprodaju heroina

Zaplijenjena droga je, kako se sumnja bila namijenjena rasturanju i takozvanoj uličnoj prodaji.
0 komentar(a)
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.05.2011. 15:46h

Pripadnici Ekspoziture za borbu protiv droge i krijumčarenja uhapsili su A.M. (29) iz Bosne i Hercegovine i N.V. (35) iz Podgorice kod kojih je zaplijenjena izvjesna količina heroina koja je, kako se sumnja, bila namijenjena rasturanju i takozvanoj uličnoj prodaji.

"Policijski službenici su, 29. aprila slobode lišili A.M. (29) iz Bosne i Hercegovine, kod koje je pronađeno i oduzeto oko 30 grama heroina. Osnovano se sumnja da je A.M. heroin nabavila od policiji za sada nepoznatog lica, radi daljeg stavljanja u promet i sticanja materijalne koristi vršenjem krivičnog djela. Osumnjičena A.M. je, 01. maja 2011. godine, uz krivičnu prijavu predata istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je 30. aprila uhapsila i N.V. koji je kod sebe ima oko 50 grama heroina namijenjenog stavljanju u promet.

"Kada je primijetio policijske službenike, N.V. se, kako se sumnja, zaključao u svoje vozilo BMW i započeo sa uništenjem predmeta krivičnog djela, odnosno prosipanja heroina po unutrašnjosti vozila. N.V. se oglušio o naređenje policijskih službenika da prestane sa tom nedozvoljenom radnjim, nakon čega su policijski službenici ušli u vozilo kako bi ga u tome spriječili. On je, međutim, nastavio sa rasipanjem heroina, pružajući pritom aktivni otpor policijskim službenicima, pri čemu je jednom policajcu nanio povrede. N.V. je potom savladan i lišen slobode", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je kriminalistički tehničar uspio da iz unutrašnjosti vozila i sa garderobe osumnjičenog izuzme oko 10 grama heorina, dok je N.V. uspio da njaveći dio droge uništi.

Osumnjičeni N.V. je, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: