Aleksandri Kuljači 6 mjeseci zatvora zbog pokušaja reketiranja Rajka Kuljače

Zatvorska kazna Aleksandri Kuljači je umanjena ispod zakonskog minimuma, jer se Rajko Kuljača nije pridružio krivičnom gonjenju.
215 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2011. 14:05h

Krivično vijeće sudije Branke Bošković u Višem sudu u Podgorici osudilo je na šest mjeseci zatvora Aleksandru B. Kuljači iz Bečića, optužena da je gradonačelniku Budve Rajku Kuljači prijetila da na njen žiro-račun uplati 100.000 eura, jer su meta njegova djeca.

Prema optužnici ona je izvršila krivično djelo iznuda u pokušaju.

Sudija je kazala da je za ovo krivično djelo predviđena zatvorska kazna od dvije do 12 godina zatvora, ali da je umanjena ispod zakonskog minimuma, jer se između ostalog Rajko Kuljača nije pridružio krivičnom gonjenju.

U optužnici se navodi da je Aleksandra Kuljača 24. jula 2009. godine, u Budvi, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prijetnjom pokušala da prinudi oštećenog Rajka Kuljaču da na njen račun uplati 100.000 eura.

U optužnici piše da se okrivljena prethodno sakrila na nepoznato mjesto, odakle je sa svog telefona 068, poslala dvije SMS poruke Rajku Kuljači na njegov broj: "Imaš vremena da do pon. uplatiš na račun 100.000 eura na račun Saške Kuljače u nlb banku inače je vidjeti nećete više. Meta su bila tvoja djeca, oštećeni ali se ona umiješala" i "budeš li obavijestio policiju i tvoje pajtaše crno joj se piše. Do tada joj dlaka falit neće".

Kada je Rajko Kuljača pozvao njen broj, rekla mu je: "Ja sam oteta, sve ti piše u poruci, bila su meta tvoja djeca".

Ove poruke i razgovor, oštećeni je shvatio kao ozbiljnu prijetnju za bezbjednost svoje djece i nje lično, da bi zatim događaj prijavio policiji, dok novac nije uplatio, navodi se u optužnici.

Bonus video: