Vlasnik "Vuk Petrola": Prinuđeni smo da uzimamo vodu

Iz Vodovoda tvrde da je “Vuk Petrol” oštetio za oko pet hiljada kubika vode, odnosno za preko šest hiljada eura.
160 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 15:32h

Vlasnik „Vuk Petrola” Ratko Vukšić kazao je da je iznenađen optužbama podgoričkog Vodovoda da je ta firma sa hidranta koji se nalazi u blizini Delta city centra krala vodu.

Iz Vodovoda su najavili podnošenje krivične prijave protiv kotorskog preduzeća “Vuk Petrol” zbog zloupotrebe protivpožarnih hidranata, odnosno neovlaštenog trošenja vode u Ulici Nova 1 i u blizini Delta City centra.

Iz Vodovoda tvrde da je “Vuk Petrol” oštetio za oko pet hiljada kubika vode, odnosno za preko šest hiljada eura.

"“Vuk Petrol” nije zaslužio ovakve napise i nije korektno da se putem medija iznose ovakve optužbe prije nego nas obavijeste i čuju našu stranu priče" kazao je Vukšić..

On je kazao da su u svrhu dobijanja upotrebne dozvole za poslovnu jedinicu u Podgorici od svih nadležnih institucija dobili sve potrebne saglasnosti, između ostalih i saglasnost na glavni projekat benzinske stanice sa pratećim sadržajima od strane JP “Vodovod i kanalizacija” Podgorica, kao i rješenje kojim je data vodna saglasnost.

"Saglasnost na glavni projekat izdat je 17.11. 2009. godine gdje je navedeno da na prostoru na kojem se planira izgradnja pumpe trenutno nema hidrotehničkih instalacija kojima gazduje Vodovod, a najblizi je lješanski koji je nesiguran sa stanovišta obezbjeđenja potrebnih količina vode, s obzirom da prekidi u vodosnabdijevanju traju od nekoliko dana do nekoliko mjeseci.

U toj saglasnosti je navedeno da je vodovod u nadležnosti Mjesne zajednice Liješnje a da je u toku preuzimanje upravljanja od strane podgoričkog Vodovoda.

Projektom pumpe je predviđeno priključenje na lješanski vodovod, s tim da je zbog nesigurnosti u vodosnabdijevanju u podrumskom dijelu pomoćnog objekta projektovana su dva rezervoara za vodu, jedan zapremine 150 kubika za tehnološku, a drugi za sanitarnu potrošnju.

Bili smo prinuđeni da uložimo znatno novca da napravimo ova dva rezervoara da bismo moglu da lagerujemo tehnološku vodu - navodi Vukšić. On je istakao da su se, od dana priključenja na vodovodnu mrežu bez njihove krivice dešavale česte nestašice vode.

"Samim tim smo bili prinuđeni da obezbijedimo neophodnu količinu tehnološke vode za normalno funkcionisanje objekta. Našem preduzeću nije bila namjera da divljamo niti da krademo vodu, da smo tako razmišljali ne bismo se potrudili da dobijemo sve saglasnosti i ispunimo sve uslove tražene od Vodovoda" kaže Vukšić.

Dakle, kako kaže Vukšić, iako su plaćene sve tražene takse u nemalom iznosu i dobijene propisane saglasnosti, te nakon toga i priključeni na vodovodnu mrežu, iz nekih razloga , bez naše krivice vode često nema.

"Nijesmo željeli da izbjegnemo nikakva plaćanja svojih obaveza , i zaista nam nije bila namjera da utajimo tih pet, šest hiljada kubika vode, a još manje da nanesemo bilo kakvu štetu Vodovodu" kazao je Vukšić i dodao da od dana od kada su dobili odobrenje za rad, kupuju vodu koja se koristi u svrhu obavljanja ugostiteljske djelatnosti u kafiću koji posluje u okviru benzinske stanice, te da im je i to dodatni trošak u poslovanju.

Nadležni ih obmanuli

Vukšić se pita da li je trebalo u prethodnom periodu da u dnevnoj štampi objave sva svoja ulaganja i investiranja u „nepostojeću“ vodovodnu mrežu i da li je njihova krivica što im nije omogućeno da koriste ono što smo pošteno platili.

"Naše preduzeće u svom dosadašnjem poslovanju nije izbjeglo nijednu obavezu prema opštinskim i državnim organima, pa smatramo da je i JP Vodovod i kanalizacija morao ispuniti svoju obavezu prema nama, odnosno omogućiti nam normalno korišćenje vodovodne mreže.

Zasigurno ne bismo investirali u benzinsku pumpu da nam je skrenuta pažnja na ovakve probleme u vodosnabdijevanju koji nijesu ni trenutni ni povremeni ni privremeni kako je navedeno u nama datoj saglasnosti" navodi Vukšić.

Bonus video: