Pažin: Očekujemo da Srbija uhapsi i izruči Maroviće

Crna Gora, kako je rekao, ni nakon godinu dana nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije
79 pregleda 27 komentar(a)
Glavni odbor DPS, Zoran Pažin, Foto: Savo Prelević
Glavni odbor DPS, Zoran Pažin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2018. 18:53h

Crna Gora očekuje da će Srbija uhapsiti i izručiti Svetozara i Miloša Marovića koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su, na zahtjev Crne Gore, raspisane međunarodne Interpolove potjernice, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Zoran Pažin.

On je to kazao u reagovanju na izjavu potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je izjavio da je crnogorskim državljanima koji se dovode u vezu sa obračunom kriminalnih klanova zabranjen ulazak u Srbiju.

"Pozdravljam najavu gospodina Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih djela u Crnoj Gori koji bi bježanjem u susjednu Srbiju mogli pokušati da izbjegnu pravdu. Očekujem da će ove aktivnosti u Republici Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtjev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove potjernice", stoji u Pažinovom saopštenju.

Crna Gora, kako je rekao, ni nakon godinu dana nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim potjernicama u slučaju Svetozara i Miloša Marovića.

"Javne izjave potpredsjednika Vlade Stefanovića dobar su povod da, i ovim putem, izrazim očekivanje da će gospodu Maroviće, koji se po saznanjima nadležnih organa Crne Gore nalaze na teritoriji Srbije, nadležni organi Republike Srbije lišiti slobode i omogućiti da budu upućeni na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori," poručio je Pažin.

On je poručio da će bezbjednosni i pravosudni organi Srbije, kao i do sada, u Crnoj Gori imati pouzdanog partnera u borbi protiv svih oblika kriminala, koji, kako je kazao, nažalost ne poznaje granice.

Bonus video: