Milačić: Prvi put četiri ekipe konkurišu za trofej

Finalni meč u ponedjeljak počeće u 16.30 sati.
0 komentar(a)
Press Kup odbojkašice 2018., Foto: OSCG
Press Kup odbojkašice 2018., Foto: OSCG
Ažurirano: 05.04.2018. 18:39h

Za trofej u Kupu Crne Gore za odbojkašice, na finalnom turniru u Baru u nedjelju i ponedjeljak, boriće se četiri najbolje ekipe iz prvenstva, koje će igrati i u polufinalu plej-ofa - Luka Bar, Rudar, Galeb i Morača.

"Nikada se nije desilo da sve četiri ekipe konkurišu za trofej. Dosadašnji tok lige je to pokazao. Sve utakmice bile su neizvjesne. Činjenica da smo se prijavili za domaćina turnira pokazuje da imamo realne šanse, podjednake sa ostalim ekipama. Nadam se da ćemo u nedjelju pokazati kvalitet, pobijediti Rudar sa kojom smo imali veliku borbu na utakmici u Baru. Svi smo spremni i orni, nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju", kazao je trener Luke Bar Vladimir Milačić na današnjoj konferenciji za novinare.

Luka Bar brani trofej, a u polufinalu, u nedjelju od 17 sati, igraće protiv Rudara.

"Jedan od ciljeva Rudara za ovu sezonu je osvajanje Kupa Crne Gore. Nadam se da ćemo taj cilj ispuniti. Ekipa je motivisana. Luka Bar je izuzetno kvalitetna ekipa, ali nadam se da ćemo ih pobijediti. Svim učesnicima turnira želim puno sreće", rekla je Sonja Svrkota, srednji bloker Rudara.

I drugo polufinale, kao i prvo, biće repriza prošlogodišnjih finala, a sastaće se Galeb i Morača.

U nedjeljnim polufinalnim duelima, kao i prošle godine, u nedjelju od 19.30, sastaće se Galeb i Morača.

"Za sada razmišljamo samo o prvoj utakmici, polufinalu sa Moračom. Svjesni smo da nijesmo favoriti, da smo odigrali dvije utakmice u pet setova. Oni su pobijedili u Baru, a mi u Podgorici. U obje te utakmice bili smo kompletni, a na finalnom turniru igraćemo bez dvije igračice, od koje bi jedna, a možda i obje, bila u startnoj postavi. Kristina Drešić ima povredu leđa i ona je završila sezonu. Lana Vujošević je povrijedila koljeno, pokidala je prednje ukrštene ligamente i ovih dana trebalo bi da bude operisana. Iz tog razloga nijesmo favoriti, ali smo spremni – spremniji od ovoga ne možemo biti. Idemo da se borimo, znamo da su jaki, da imaju možda i najboljeg trenera u ligi. Nećemo se predati, idemo da probamo da ih dobijemo i izborimo finale. Nakon toga ćemo razmišljati o finalu", rekao je trener Galeba Nikola Masoničić

Trener Morače, Predrag Đonović kazala je da je podgorički tim već ispunio zacrtane ciljeve za ovu sezonu.

"Plasirali smo se na finalni turnir Kupa i izborili polufinale plej-ofa. Idemo u Bar bez opterećenja, da odigramo dobro. Djevojke su spremne, iako smo imali dosta problema sa igračicama koje treniraju i rade. Trenutno smo kompletni", kazao je Đonović.

Finalni meč u ponedjeljak počeće u 16.30 sati.

Luka Bar je u prošlogodišnjem finalu pobijedila Galeb 3:2.

Bonus video: