Nakon 2 mjeseca otkriveno ko je prijetio bivšem policajcu iz Rožaja

Policija utvrdila da nije ugrožena bezbjednost njihovih bivših kolega Nedžada Kuča, Mithata Nurkovića, Envera Dacića i Hamda Murića, te i njihovih porodica.
0 komentar(a)
Nedžad Kuč, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nedžad Kuč, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.05.2011. 14:20h

Inspektori beranske kriminalističke policije su poslije gotovo dva mjeseca otkrili je ko je bivšem policajcu iz Rožaja Nedžadu Kuču uputio ozbiljne prijetnje i u svojstvu osumnjičenog saslušali su sugrađanina M.D..

Policija sumnja da je M.D. 12. marta, oko 19 časova, Kuču prijetio preko telefona. Protiv njega će biti podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”, saopštila je portparolka Uprave policije Tamara Ralević.

Ona je tom prilikom ukazala da je policija i za ostale slučajeve prijetnji bivšim graničnim policajcima dokumentovala određene činjenice koje su u utvrđenoj proceduri dostavljene tužiocu na odlučivanje.

“Uprava policije se nije ranije oglašavala povodom prijetnji bivšim pripadnicima granične policije iz profesionalnih razloga, jer je sprovodila policijske mjere i radnje na njihovom rasvjetljavanju, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem”, navela je ona u jučerašnjem saopštenju.

Ralević je takođe iznijela da je kriminalistička policija, po naređenju direktora Veselina Veljovića, u prethodnom periodu preduzimala niz kompleksnih mjera i radnji u izradi bezbjednosne procjene, odnosno procjene ugroženosti bivših policajaca Kuča, Mithata Nurkovića, Envera Dacića i Hamda Murića, te i njihovih porodica.

“Na osnovu preduzetih mjera i radnji, utvrđeno je da nema indicija da je bezbjednost ovih lica i njihovih porodica ugrožena. Uprava policije će, u smislu procjene bezbjednosti bivših službenika granične policije, i dalje pratiti situaciju na terenu i preduzimati radnje, shodno potrebi, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima”, zaključila je portparolka policije.

Bonus video: