UHVAĆEN ĐON LJUCOVIĆ

U Albaniji uhapšen jedan od optuženih u operaciji "Orlov let"

Ljucoviću je u Albaniji određen ekstradicioni pritvor. Slijede kontakti između nadležnih organa dvije zemlje radi njegovog izručenja Crnoj Gori.
271 pregleda 0 komentar(a)
Orlov let, Foto: Arhiva "Vijesti"
Orlov let, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.05.2011. 14:32h

Poslije četiri i po godine bjekstva u Albaniji je juče, po međunardnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapšen Đon Đ. Ljucović (39) iz Podgorice, jedan od osuđenih u policijskoj operaciji “Orlov let”.

NCB Interpol Podgorica raspisao je međunarodnu potjernicu za Ljucovićem po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, radi izdržavanja zatvorske kazne od tri godine i tri mjeseca, po presudi Višeg suda u Podgorici, zbog krivičnih djela - udruživanje radi protivustavne djelatnosti i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore.

“Ljucović je, kako je presuđeno, u periodu od 2001. do 2006. godine, na teritoriji Opštine Podgorica, kao i na području Kosova i Albanije, učestvovao u stvaranju udruženja lica radi protivustavne djelatnosti, koja su na tim teritorijama djelovala sa namjerom pripremanja i omogućavanja vršenja terorizma.

To je učinjeno sa ciljem ugrožavanja ustavnog poretka i bezbjednosti Crne Gore, odnosno stvaranja teritorijalne regije naseljene albanskim stanovništvom u okvirima Crne Gore sa posebnim statusom, suprotno ustavnom uređenju”, saopšteno je iz policije.

Ljucoviću je u Albaniji određen ekstradicioni pritvor. Slijede kontakti između nadležnih organa dvije zemlje radi njegovog izručenja Crnoj Gori.

Pored Ljucovića, u ovom specijalnom postupku osuđeni su i Vaselj Dedvukaj, Doda Ljucaj, Đon Dedvukaj, Anton i Viktor Siništaj, Zef Beriša, Sokolj Ivanaj, Đorđ Ivanović,Viktor Drešević, Pjetar, Roko i Kolja Dedvukaj.

Preporučujemo za Vas