Pjesme Igora Lukšića kakve još niste čuli

Publika se bespoštedno prepustila čarima poezije Igora Lukšića i erotskim stihovima pjesnika Jevrema Brkovića
159 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2011. 14:27h

Crnogorska publika imala je nesvakidašnju priliku da uživa u stihovima svog premijera. Radi se o premijerovim "ranim" stihovima, u kojima je kao mladić istraživao sebe i svijet, stvarao iz dubina čitalačkog iskustva, uživao u "tvrdoj" muzici i egzistencijalnim tjeskobama.

U nedjelju veče, u punom klubu "Berlin", publika se bespoštedno prepustila čarima poezije Igora Lukšića i erotskim stihovima pjesnika Jevrema Brkovića u okviru događaja koji je nazvan "Veče najgore crnogorske poezije".

Publika je uživala u muzičkim verzijama pjesničkih djela dva autora, koje je nadahnuto recitovao Milivoje Pićurić, jedan od članova grupe Pleme.

Muzička podloga koja je dočaravala stihove mijenjala se zajedno sa promjenom tona poezije. Tako je ritam sekcija (koju čine Ivan Marović - klavijatura, gitara; Nebojša Miletić - kontrabas; Blažo Tatar - bubnjevi) uspješno kombinovala rock&roll, blues, jazz, tango, gusle i improvizaciju.

"Ne pitaj me Quo Vadis"

Baršunasti glas Milivoja Pićurića, kombinovan sa nespornim glumačkim talentom, privukao je pažnju publike koja je pažljivo pratila čitanje.

Program u "Berlinu" završen je pjesmom "Šifra 990605" Igora Lukšića

Posebnu reakciju izazvale su Lukšićeve "Ne pitaj me Quo Vadis" i "Vizija vođe". Nije prošla nezapaženo ni Brkovićeva "Ispovijest jedne napaljenice".

Publika je na kraju programa nagrađena sa dva bisa. Željna nastavka, uz uzvikivanje naslova koje su željeli da čuju, gosti "Berlina" su ostali zadovoljni i nestrpljivi u iščekivanju još jedne burne "večeri najgore crnogorske poezije".

Program u "Berlinu" završen je pjesmom "Šifra 990605" Igora Lukšića, uz lirsku Betovenove "Für Elise".

Pogledajte video i osjetite dio atmosfere sa nastupa, u pitanju je premijerova pjesma "Mitska škrabotina" uz muzičku pratnju Grace Jones, "I've seen that face before".

Bonus video: