Šestoro povrijeđenih u Sutomoru, kombi sletio sa magistrale

Dežurni istražni sudija osnovnog suda u Baru Nikola Strugar u toku uviđaja nije mogao da kaže koliko su povrede ozbiljne
82 pregleda 0 komentar(a)
korali, Foto: Arhiva "Vijesti"
korali, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.05.2011. 19:18h

Šestoro je povrijeđeno u udesu kod hotela "Korali" u Sutomoru kada je oko 18 i 15 časova sa magistrale sletio kombi kojim je upravljao Tarik Ajderpašić (48) iz Bara.

Pežo 806 registarskih tablica PG DE 932 pod još neutvrđenim okolnostima sletio je u provaliju duboku desetak metara.

Dežurni istražni sudija osnovnog suda u Baru Nikola Strugar rekao je "Vijestima" u toku uviđaja da je sa Ajderpašićem bilo još petoro u autu, da su svi povrijeđeni, ali nije mogao da kaže koliko su povrede ozbiljne.

Povrijeđeno dvoje djece

Dežurni ljekar u barskoj bolnici je rekao da su svi povrijeđeni u "stabilnom stanju", ali da je dvoje zbog ozbiljnosti povreda poslato u Klinički centar u Podgoricu.

Ljekar je rekao da je među povrijeđenima dvoje djece od kojih je jedno nakon ljekarske pomoći otpušteno kući, a jedno zadržano na liječenje u barskoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, nikome od povrijeđenih život nije u opasnosti.

Vraćali se sa svadbe

"Vijesti" saznaju da su se putnici u kombiju vraćali sa svadbe.

"Prvi su im u pomoć priskočili momci iz saobraćajne policije predvođeni komandirom Bubanjom, koji su se spustili niz liticu da ih vade iz kombija i na rukama prenose do kola hitne pomoći, gdje ih je na putu čekao ljekar, rekao je jedan od očevidaca.

"Policajcima i vatrogascima koji su odmah došli prišla je jedna ljekarka iz Vrnjačke Banje koja je izašla iz svog automobila, pitala da li može da pomogne povrijeđenima i sišla sa njima. Bio je i neki momak iz Arilja koji je takođe sišao sa policajcima i vatrogascima. Jedna povrijeđena žena je do barskog Doma zdravlja prebačena u gepeku policijskog vozila."

U trenutku slijetanja, kombi se kretao prema Baru, a kolovoz je bio klizav od kiše. Nakon udesa na putu su ostali tragovi kočenja.

Bonus video: