Žene više vole muškarce sa ženskim crtama lica

Prema istom istraživanju muškarcima se takođe više sviđaju žena koje imaju tipične ženske crte lica, punačke usne i krupne oči.
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2011. 16:44h

Prema tvrdnjama psihologa iz Njujorka i Univerziteta Princeton žene više vole muškarce sa ženskim oblikom lica i tamnijom kožom.

Prema istom istraživanju muškarcima se takođe više sviđaju žena koje imaju tipične ženske crte lica, punačke usne i krupne oči. Psiholozi Christopher Saida i Alexander Todorov, koji su radili na ovom istraživanju, pojasnili su kako je pitanje privlačnosti složenije nego što se to ranije mislilo. Iako i muškarci i žene prosječna lica smatraju atraktivnim, najviše prosječnih lica se ipak ne svrstavaju u najatraktivnija.

"Ovo istraživanje pomaže u otklanjanju neizvjesnosti o tome da li su muškarci s muževnim crtama lica atraktivni ili ne", rekao je Christopher Saida, piše Daily Mail.

Među muškarcima koji spadaju u srećnike, bar prema tvrdnjama ovog istraživanja, trebali bi biti Orlando Blum, Dajviid Bouvi, Mik Džeger, Dejvid Bekam, Leonardo Di Kaprio...

Bonus video: