ATLETIKA

U nedjelju u Baru tradicionalni međunarodni atletski miting

Na stadionu SRC “ Topolica” atletičari iz brojnih zemalja u okruženju i Evrope takmičiće se u 20 disciplina.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2011. 11:09h

U organizaciji AK Mornar, i uz pokroviteljstvo Opštine Bar i ASCG, u Baru će u nedjelju biti održan tradicionalni 16. po redu Međunarodni atletski miting „Bar 2011“. Na stadionu SRC “ Topolica” atletičari iz brojnih zemalja u okruženju i Evrope takmičiće se u 20 disciplina.

“Sve je spremno za novu atletsku svetkovinu u Baru. Ove godine nastupiće oko 300 atletičara iz zemalja okruženja. Očekujemo kvalitetan miting na kojem će mnogi od učesnika juriti juniorske i seniorske norme za predstojeća takmičenja. Našu zemlju i klub predstavljaće između ostalih i Marija Vuković i biće ovo prava prilika da vidimo njeno trenutno stanje forme”, istakao je predsjednik AK Mornar dr Dragan Tomanović.

Takmičarski program počinje u 14 časova. Nakon nekoliko uvodnih disciplina uslijediće i ceremonija zvaničnog otvaranja (16 časova), a zatim i nastavak takmičenja.

Ove godine biće šest bacačkih, četiri skakačke i deset trkačkih disciplina.

”Smatramo da će ovogodišnji miting biti najuzbudljiviji od svih prethodnih. Tim prije što neće biti Ukrajinaca koji su nekako po navici dominirali prethodnih godina. Imamo takmičare iz Švedske, Mađarske, Albanije, Srbije, BIH i naravno Crne Gore. Biće ovo prava provjera i zaorganizatore za predstojeći “ Zimski Kup Evrope”, koji će krajem marta biti održan u Baru. Ove godine satnica je znatno duža zbog većeg broja učesnika. Očekujemo i potvrdu dobrog rezultata i našeg sprintera Luke Rakića koji će nastupiti u disciplinamana 100 i 200 metara”, naglasio je tehnički rukovodilac mitinga Boro Ičević.

Deset najboljih takmičara , na osnovu prakse iz prethodnih godina i prema tablicama IAAF-a, dobiće novčane nagrade.

Preporučujemo za Vas