Policija nije zaštitila Drobnjaka

“Policijski poslovi nijesu obavljeni sa definisanom i očekivanom profesionalnošću”
126 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Drobnjak, Foto: Miroslav Drobnjak, Večernje novosti
Miroslav Drobnjak, Foto: Miroslav Drobnjak, Večernje novosti
Ažurirano: 05.04.2018. 16:09h

Policija nije zaštitila bezbjednost i imovinu novinara Miroslava Drobnjaka i pronašla i procesuirala osobu koja je 11. oktobra prošle godine zapalila njegov automobil.

To je ocijenio Savjet za građansku kontrolu rada policije, po pritužbi Sindikata medija povodom slučaja paljenja vozila dopisnika “Večernjih novosti”.

“Policijski poslovi u konkretnom slučaju nijesu obavljeni sa definisanom i očekivanom profesionalnošču i bez rezultata su u pogledu zaštite bezbjednosti i imovine novinara i pronalaženja učinioca krivičnog djela, te njihovog procesuiranja pred nadležne državne organe”, piše u zaključku Savjeta.

Državna tužiteljka u Pljevljima Božidarka Gačević je krajem decembra obavijestila Sindikat medija da je djelo kvalifikovala kao prekršaj koji se ne goni po službenoj dužnosti - uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U dokumentu, između ostalog, piše da je Drobnjak u tužilaštvu saslušan skoro 40 dana nakon paljenja automobila. Savjet se, piše u zaključku, tri puta obratio rukovodiocu CB-a Pljevlja tražeći informacije, ali odgovor nijesu dobili.

Vještak je u ovom slučaju utvrdio da je požar namjerno izazvan, jer je auto poliven benzinom i zapaljen.

Bonus video: