Odloženo suđenje studentkinji Pravnog fakulteta

"Očigledno izbjegava dolazak na sud jer sam je juče tri puta vidjela na Pravnom fakultetu."
253 pregleda 0 komentar(a)
ljiljana kadic, Foto: Boris Pejović
ljiljana kadic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.04.2011. 14:32h

Studentkinja Pravnog fakulteta Nina Delević koju je njena profesorka Ljiljana Kadić tužila zbog klevete, nije se pojavila na sudu. Svoj nedolazak je opravdala medicinskom dokumentacijom.

Delević je sudiji Suzani Mugoši na dan suđenja dostavila izvještaj ljekara specijaliste beranskog Doma zdravlja u kojem piše da joj se preporučuje "mirovanje, pošteda od kretanja i prusustva na sudu".

"Očigledno izbjegava dolazak na sud jer sam je juče tri puta vidjela na Pravnom fakultetu", prokomentarisala je profesorica Kadić.

"Mislim da bi trebalo da se obavijesti ministar zdravlja kako bi se provjerila vjerodostojnost medicinske dokumentacije okrivljene"

Ona je Delevićku tužila zbog tekstova u dnevnim novinama "Vijesti" i "Dan", od 27. novembra 2010. godine, pod naslovom "Protestuju zbog nepravilnosti" i "Profesorica Kadić govori neistine".

"Sud će angažovati vještaka medicinske struke doktora Miodraga Šoća da se na osnovu dijagnoze izjasni da li je okrivljena bila onemogućena da prisustvuje suđenju i iznese odbranu", kazala je sudija Mugoša.

Sudija Mugoša je naredno ročište zakazala za 11. maj kada bi Delević trebala da iznese svoju odbranu

Delević je ranije podnijela dvije krivične prijave protiv sudije Mugoše, kao i zahtjev za njeno izuzeće koji je odbijen, jer je sudija naredila njeno prinudno dovođenje. Ona je na jedinom ročištu na kojem je bila prisutna odbila da se izvini profesorici Kadić, kao i da iznese odbranu jer navodno predsjednik suda nije odgovorio na njen drugi zahtjev za izuzeće.

Stručni saradnik u Osnovnom sudu Ibrahim Smailović kazao je tim povodom da je Delevićka podnijela samo jedan zahtjev za izuzeće, a sjutradan i njegovu dopunu, što joj je odbijeno u odgovoru predsjednika suda Zorana Radovića nekoliko dana kasnije.

"Mislim da bi trebalo da se obavijesti ministar zdravlja kako bi se provjerila vjerodostojnost medicinske dokumentacije okrivljene", kazala je zastupnica profesorice advokat Vesna Raičević.

Sudija Mugoša je naredno ročište zakazala za 11. maj kada bi Delević trebala da iznese svoju odbranu, a u međuvremenu i vještak Šoć da svoje mišljenje na njeno "opravdanje".

Bonus video: