Osumnjičeni za ranjavanje Đoljevića na Zabjelu branio se ćutanjem

Osumnjičeni za tuču Saša Braković, u odbrani je kazao da je bio isprovociran, te da su ga napali Jovović i Đoljević.
488 pregleda 0 komentar(a)
nebojša braković, Foto: Savo Prelević
nebojša braković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2011. 12:26h

Sudiji za istragu Radomiru Ivanoviću danas u Viši sud u Podgorici privedeni su Nebojša Braković (20) iz Podgorice, osumnjičen da je preksinoć oko 23 časa nožem u tuči teško ranio Kristijana Đoljevića, dok su zbog učestvovanja u tuči privedeni njegov brat Saša Braković (23) i drug teško povrijeđenog mladića Miodrag Jovović (19).

U prisustvu Željka Tomkovića, zamjenika višeg državnog tužioca i advokata Zdravka Begovića, prvi je saslušan Nebojša Braković, koji se, kako "Vijesti" saznaju branio ćutanjem. On je sudiji rekao da psihički nije sposoban da iznese odbranu, ali da je najvažnije da se Đoljević osjeća dobro.

Osumnjičeni za tuču Saša Braković, u odbrani je kazao da je bio isprovociran, te da su ga napali Jovović i Đoljević. Nakon saslušanja trećeg aktera tuče, Jovovića, sudija Ivanović je Vijestima kazao da mu je ukinuo prtvor i u daljem postupku braniće se sa slobode.

Advokat Zdravko Begović kazao je "Vijestima" da je sudija Ivanović odredio pritvor Nebojši Brakoviću, dok je ukinut pritvor njegovom bratu Saši.

Podgoričanin Kristijan Đoljević, preksinoć je teško ranjen nožem u tuči na Zabjelu. Tuči i ranjavanju prethodio je incident u blizini Streljačkog saveza na Zabjelu, gdje je u automobilu sa djevojkom sjedio Saša Braković.

Njima je, kako se sumnja, prišao Đoljević koji je ranije bio u svađi sa Brakovićem, a potom ga kroz prozor automobila udario šakom u glavu.

Braković je istrčao iz automobila, a kada je vidio da je Đoljević u društvu sa Jovovićem, dogovorili su se da se kasnije nađu kod spomenika ispod brda Ljubović, kako bi se fizički obračunali.

U međuvremenu, Braković je odveo djevojku kući, a potom otišao do svog brata Nebojše sa kojim je došao na dogovoreno mjesto.

Kada su se našli, kako pretpostavlja policija, četvorica mladića su se odmah potukla - Brakovići sa jedne, dok su na drugoj strani pesnice sa njima ukrstili Đoljević i Jovović.

Obračun je prekinuo je policajac S.R. koji je naišao, i koji je na mjestu uhapsio Sašu Brakovića, a nešto kasnije su uhapšeni njegov brat Nebojša i Jovović.

Bonus video: