Čanović na čelu Kik-boks saveza

Marko Čanović novi je predsjednik Kik - boks saveza Crne Gore, i tu će funkciju obavljati u naredne četiri godine.
52 pregleda 0 komentar(a)
Marko Čanović, Foto: Privatna arhiva
Marko Čanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.04.2011. 19:51h

Marko Čanović novi je predsjednik Kik - boks saveza Crne Gore, i tu će funkciju obavljati u naredne četiri godine, odlučila je vanredna Skupština KBSCG.

Čanović je dobio nepodijeljenu podršku, nakon što je, sada već bivši predsjednik, Derviš-Beli Selhanović odlučio da se povuče nakon decenija uspješnog rada. Čanović je ekonomista po struci i pomoćnik je ministra turizma u Vladi Crne Gore. Javnosti je Čanović poznat i po angažmanu u Centru za demokratsku tranziciju, u kojem je pet godina bio izvršni direktor.

"Zalagaću se za očuvanje i unapređenje dobrog imidža koji uživa kik - boks u Crnoj Gori", rekao je Čanović. Skupština je produžila mandat sportskom direktoru Darku Buškoviću i generalnom sekretaru Nemanji Markoviću, stoji u saopštenju Saveza, u kojem se još kaže:

"Na Skupštini su usvojene izmjene i dopune Statuta, konstituisan novi Upravni odbor i druga radna tijela i komisije u KBSCG. Time je stvoren osnov za učešća na brojnim i zahtjevnim međunarodnim i domaćim takmičenjima, a u perspektivi da KBSCG opet bude domaćin prestižnih međunarodnih prvenstava sa velikim brojem boraca iz svih krajeva svijeta", zaključuje se u saopštenju KBSCG.

Bonus video: