Izbrišite 10 godina sa lica

Ne smijete dopustiti da pretjerate s bilo čim na licu, posebno ne s crvenim ružem, ružičastim rumenilom, tušem ili olovkom za oči. Naravno boje su nužne kod šminkanja, ali ih birajte pametno.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 13:48h

1 – Kada primijetite bore oko oči treba da izbjegavate hladne i sjajne boje sjenki. Svjetlucanje naglašava bore i tanku kožu, te naglašava linije oko oči umjesto da ih prekriva. Koristite svilene i matirane sjenke koje će zagladiti vašu kožu i kamuflirati bore. Izaberite boju šampanjca ili breskve kako biste posvijetlili područje oka. To će kreirati dojam mladosti i svježine. Ako želite da naglasite dubinu oka koristite sivkasto smeđu nijansu.

2- Usne se s godinama isušuju i postaju sve tanje. Za usne vrijedi obrnuto pravilo od očiju. Tamna olovka za usne ili ruž, i mat boje istaknuće bore oko usana pa ih izbjegavajte. Iako ruž duže izdrži na usnama od sjaja, ono čini vaše usne punijima. Ako već ne možete bez ruža dobro bi bilo nanijeti ruž pa preko njega sjaj. Nemojte više koristiti jeftine ruževe koji se uvlače u bore. Kada uđete u određene godine na sjajevima za usne ne treba da štedite.

3- Ne smijete dopustiti da pretjerate s bilo čim na licu, posebno ne s crvenim ružem, ružičastim rumenilom, tušem ili olovkom za oči. Naravno boje su nužne kod šminkanja, ali ih birajte pametno.

4- Doći ćete u iskušenje da na licu prekrivate tamne podočnjake ili mrlje jačim korektorom ili puderom, međutim on se može uvući u bore pa će one zbog toga izgledati dublje i postati izraženije. Ipak, ukoliko ih ne prekrijete izgledaćete umorno.

Rješenje se krije u hidrataciji. Prije make-upa dobro hidratizujte lice kvalitetnom kremom. Idealna šminka ne bi trebala potpuno da prekrije vašu kožu, nego samo da prekrije nedostatke, što znači da prirodna boja uvijek mora provirivati ispod pudera. Nemojte ove proizvode nanositi prstima nego kvalitetnim četkama. Četkice i sunđeri će pomoći da ne nanesete previše proizvoda. Za podočnjake izbjegavajte žute tonove korektora jer će vam koža pod njima dobiti sivkasti i zeleni sjaj.

5- Zaboravite na crne tuševe i olovke za oči, jer ćete njihovim korišćenjem dobiti umoran izgled. Razmislite o prebacivanju na smeđu i tamno smeđu nijansu. Umjesto toga koristite pudraste tuševe za oči ili one u prahu. Nanesite ga uz samu ivicu trepavica.

6- Popunite obrve i neka budu točno definisane. Na taj način možete postići iluziju jer će pogled biti usmjeren prema gore, umjesto dolje. Izaberite boju u puderu, identičnu boji vaših obrva i nanesite malenom četkom. Naravno, nemojte ih previše „nacrtati“. Slijedite prirodnu liniju i obratite pažnju na popunjavanje eventualnih praznina, a ne na definisanje novog izgleda.

7- Ne zaboravite da uvijete trepavice. Dobićete manje spušten i manje umoran pogled.

Bonus video: