Biciklizam

Policija rekla: Stop!

Na isti dan, tačno godinu ranije, Uprava policije je zabranila održavanje biciklističke trke „Putevima kralja Nikole“.
0 komentar(a)
Hajduković, Foto: ARHIVA VIJESTI
Hajduković, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 27.03.2019. 13:06h

Na isti dan, tačno godinu ranije, Uprava policije je zabranila održavanje biciklističke trke „Putevima kralja Nikole“. I juče je Uprava policije, opet dva dana pred zvanični početak, ali XVII izdanja biciklističke trke, donijela odluku o nemogućnosti održavanja trke u terminu od 28. do 30. aprila. U saopštenju Uprave policije stoji:

„Povodom najave Biciklističkog saveza Crne Gore o održavanju međunarodne biciklističke trke „Putevima kralja Nikole“, na putevima kroz Crnu Goru, u periodu od 28. 04. do 30. 04. 2011. godine, javnost obavještavamo da: Zahtjev organizatora Biciklističkog saveza Crne Gore za dobijanje saglasnosti za održavanje međunarodne biciklističke trke „Putevima kralja Nikole“ je odbijen, iz razloga što BSCG, u svojstvu organizatora, nije sproveo propisane mjere na obezbjeđenju učesnika trke i gledalaca. Iako je Uprava policije u više navrata organizatoru ukazivala na zakonsku obavezu preduzimanja mjera na obezbjeđenju trke, Biciklistički savez nije uradio ništa povodom njihovih ispunjenja. Iz navedenih razloga međunarodna biciklistička trka „Putevima kralja Nikole“ neće biti organizovana u pomenutom terminu. Ostaje mogućnost da se ova trka organizuje u nekom drugom terminu, pod uslovom da organizator prethodno ispuni neophodne, zakonom propisane, obaveze“, stoji u saopštenju koje je potpisala portparol UP Tamara Ralević.

Uprava policije je prošlogodišnju trku zabranila jer organizator nije potpisao ugovor i uplatio troškove tom organu u iznosu od 32.000 eura. BSCG je uspio da organizuje nadmetenje u skraćenom obliku sa dvije etape.