Ljubavni spektakl "Voda za slonove"

Frensis Loren, tvorac blokbastera "Ja sam legenda" uradio je visokoprofilnu adaptaciju bestselera kanadske spisateljice Sare Gruen, koji je u posljednjih nekoliko godina preveden na 44 jezika i prodat u višemilionskom tiražu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2011. 18:43h

U vizuelno zapanjujućem spektaklu radnjom smještenom u tridesete godine prošlog vijeka glumačku ekipu predvodi Robert Patinson, koji se ulogom u serijalu "Sumrak" etablirao kao jedan od najpoželjnijih muškaraca današnjice, a nasuprot njega gledamo prelijepu Ris Viterspun, dobitnicu Oskara za sjajnu glumu u biografskoj drami "Hod po ivici". Sjajnu glumačku postavu zaokružuje još jedan oskarovac, austrijski veteran Kristof Valc koji je oduševio i kritiku i publiku glumom u kultnom filmu Kventina Tarantina "Prokletnici".

Patinson u filmu igra Jakoba, mladića koji nakon pogibije roditelja napušta studije veterine i pridružuje se cirkusu braće Benzni. Cirkus svojim tiranskim metodama u teškim vremenima krize vodi August, a njegova žena Marlena je zvijezda predstave. Jakob i Marlena se povežu oko brige za novu cirkusku atrakciju slonicu Rosi, te njihovo prijateljstvo prerasta u ljubav koja će dovesti do tragičnih posljedica.

Bonus video: