U blizini graničnog prelaza Božaj pronađeno 35 kg skanka

Carinici su posumnjali da se radi o skanku, nakon čega su obavijestili pripadnike granične policije, koji su došli na lice mjesta.
257 pregleda 0 komentar(a)
Granični prelaz Božaj, Foto: Luka Zeković
Granični prelaz Božaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.04.2011. 15:15h

Carinski službenici juče su u blizini graničnog prelaza Božaj, u automobilu podgoričkih registarskih oznaka pronašli 35 kilograma droge, za koju se pretpostavlja da je skank.

Portparolka Uprave carina mr Marija Jovović da su carinici, koji su se kretali ka Božaju, radi preuzimanja noćne smjene, naišli su na automobil “Opel kadet", bijele boje, koji je dva kilometra prije prelaza sletio sa puta.

"Na pitanje carinskog službenika da li je neko povrijeđen, osoba koja je stojala pored vozila je negativno odgovorila, nakon čega su se carinski službenici uputili ka vozilu. Uočili su da se u vozilu nalazi džak u kojem se pakuje sirova kafa. Pošto su posumnjali u sadržaj džaka, upitali su tu osobu šta ima u autu. Nakon odgovora da se u autu nalazi „brašno“, carinski službenici su otvorili gepek i šrafcigerom pocijepali džak, u kojem su vidjeli pakovanja robe u celofanu od oko kilogram", objasnila je ona.

Prema njenim riječima, carinici su posumnjali da se radi o skanku, nakon čega su obavijestili pripadnike granične policije, koji su došli na lice mjesta.

"Utvrđeno je da se u vozilu nalazilo oko 35 kilograma skanka. Osoba, koja je upravljala vozilom se udaljila, o čemu su carinski službenici informaisali pripadnike Uprave policije, koji su preuzeli slučaj", kazala je Jovović.

Bonus video: