Lukšić iznenađen što je Enver Dacić napustio Crnu Goru

Naše institucije sistema sa kojima je neophodno sarađivati, ne mogu postupiti bilo kako, osim da pruže punu podršku svim građanima, nevezano o kom se pojedinačno radi
0 komentar(a)
Selima i Sejdija Dacić, Foto: Aida Sadiković
Selima i Sejdija Dacić, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 26.04.2011. 15:14h

Premijer Igor Lukšić je rekao daje iznenađen informacijom daje bivši granični policajac Enver Dacić sa svopjom porodicom napustio Crnu Goru. Lukšić je rekao da nije direktno ni indirektno komunicirao sa otpuštenim policajcima iz Rožaja kojima je prijećeno nakon njihovog svjedočenja o korupciji i prekograničnom švercu.

"Ono što im je u mojem kabinetu rečeno jeste da nema razloga da strahuju, da treba da imaju povjerenja u institucije države . U određenom smislu bio sam iznenađen viješću da je gospodin Dacić napustio Crnu Goru.

Rožajac je otišao iz zemlje nakon što ga je u petak uveče, kako tvrdi njegov otac, primio poziv iz "državne bezbjednosti" u kojem mu je saopšteno da mu je bezbjednost ugrožena i da se hitno skloni

Ne znam gdje se u ovom trenutku nalazi, ali u svakom slučaju čini mi se da nema razloga za bojazan u smislu da naše institucije sistema sa kojima je neophodno sarađivati, mogu postupiti bilo kako, osim da pruže punu podršku svim građanima, nevezano o kom se pojedinačno radi", kazao je Lukšić.

Dacić, koji je u subotu ujutru sa suprugom i troje djece napustio Crnu Goru iz straha za bezbjednost porodice, još se nije javio roditeljima koji se nadaju da je "bez problema doputovao na odredište i da će se ubrzo vratiti kući".

Rožajac je otišao iz zemlje nakon što ga je u petak uveče, kako tvrdi njegov otac, primio poziv iz "državne bezbjednosti" u kojem mu je saopšteno da mu je bezbjednost ugrožena i da se hitno skloni.

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednosti juče nijesu odgovarali na pozive i poruke "Vijesti", dok je Uprava policije (UP) negirala da je bilo ko iz njenog vrha upozorio Dacića da treba da naspusti državu jer mu je bezbjednost ugrožena.

"Takođe je netačno da je Daciću ili bilo kome drugome "život ugrožen od strane policije"", stoji u saopštenju UP koje je potpisala potparolka Tamara Ralević.

Ona je istakla da UP "već nekoliko dana, u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzima mjere i radnje u cilju provjere navoda Envera Dacića da su mu upućivane prijetnje". Policija je od suda dobila nalog za "preuzimanje određenih zadržanih podataka od operatora telefonskih usluga".

"Takođe su u toku akivnosti na izradi procjene ugroženosti porodice Dacić koje policija preduzima u saradnji sa drugim nadležnim organom, u skladu sa kojom će, kada bude izrađena, u zavisnosti od rezultata, Uprava policije i postupiti. Druge aktivnosti koje UP u tom smislu preduzima ne možemo da prezentujemo javnosti", rekla je Ralević.

Bonus video: