ISTRAGA U TOKU

U Baru minirana stijena na koju se naslanja austrougarski bunker

U jakoj detonaciji u vazduh je dignuta stijena na koju se naslanja austrougarski bunker.
95 pregleda 0 komentar(a)
minirana stijena, Foto: Radomir Petrić
minirana stijena, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 25.04.2011. 17:49h

Nepoznati počinilac ili više njih, najvjerovatnije tokom prošle sedmice aktivirao je eksplozivnu napravu na imanju Toma Vukotića u naselju Sustaši. U jakoj detonaciji u vazduh je dignuta stijena na koju se naslanja austrougarski bunker.

“Nedaleko od puta zapazio sam detonarsku žicu, potom i ostatke razbijene stijene. Bio sam zapanjen, nije mi jasno zašto bi neko na tuđem imanju minirao stijene. Prijavio sam to policiji čija je ekipa izašla na lice mjesta, obavila uviđaj i pokrenula istragu”, rekao je “Vijestima” Tomov bratanić Iilja Vukotić.

On dodaje da je indikativno što se sve zbilo “par kilometara vazdušne linije južno od nedavno miniranog obeliska u Tuđemilima”.

Ilija Vukotić ukazuje da, s obzirom na to da je stijena daleko od puta, ne može biti ni riječi da je uništena kako bi se razvaline koristile kao industrijski ili građevinski kamen.

Tomo Vukotić, rodom iz Zubaca kod Bara, američki je državljanin i penzioner i trenutno se nalazi u SAD. Vršljanje diverzanata nije mu jedina muka oko ovog imanja - zbog njega vodi sudski spor pošto Osnovni sud u Baru nije priznao dokumente barskog katastra, niti izjave više svjedoka i potpis bivšeg vlasnika, da je u potpunosti vlasnik ovog placa. O ovom sporu Vukotić je ranije već obavijestio i Ambasadu SAD u Podgorici.

Preporučujemo za Vas