Privedena 4 mladića: Pljačkali pumpe i tukli Kineze?

Četvorica maskiranih razbojnika su uhapšena u Ulcinju u subotu veče, nakon što su opljačkali benzinsku pumpu Ekopetrol.
274 pregleda 0 komentar(a)
pumpa, Foto: Anto Baković
pumpa, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.04.2011. 18:07h

Sudija za istragu Radomir Ivanović saslušao je po krivičnoj prijavi četvoricu mladića osumnjičenih za pljačke benzinskih pumpi u Ulcinju i Podgorici, te napad na trojicu kineskih državljana u Baru. Sudija je saopštio “Vijestima” da ih je ispitao i odredio pritvor do 30 dana.

Zbog serije razbojništava saslušani su Dragan Čurović (19) iz Podgorice, Miljan Živanović (19) iz Bara, R.R. (32) i M.V. (25) iz Podgorice, dok se za J.Ć. (23), rođen u Bijelom Polju, nastanjen u Baru, traga.

Advokat Zoran Piperović potvrdio je “Vijestima” da je zbog sumnje da je počinio više razbojništava sudiji za istragu priveden Dragan Čurović iz Podgorice. On je kazao da je Čurović osumnjičen za pljačku benzinske pumpe Šuškavčevića na Bulevaru Mihaila Lalića u Podgorici, benzinske pumpe u Ulcinju, te napad na kineske državljane.

“Osumnjičeni Čurović je dao odbranu u policiji, ali ne znam šta je tada izjavio. Međutim, kako su tužilac i sudija imali spise kod sebe, odbrani je ostalo samo da gata šta je osumnjičeni izjavio u policiji. Zbog toga sam savjetovao Čuroviću da se brani ćutanjem”, rekao je Piperović.

Zbog serije razbojništava saslušani su Dragan Čurović (19) iz Podgorice, Miljan Živanović (19) iz Bara, R.R. (32) i M.V. (25) iz Podgorice, dok se za J.Ć. (23), rođen u Bijelom Polju, nastanjen u Baru, traga.

Advokat Radovan Božović, rekao je “Vijestima” da je zbog razbojništva uhapšen i priveden sudiji za istragu Miljan Živanović iz Bara.

“Na današnjem saslušanju po krivičnoj prijavi, kod sudije, osumnjičeni se branio ćutanjem. To sam mu savjetovao kao njegov branilac, budući da stanje spisa još nije kompletirano. Živanoviću se stavlja na teret učešće u dva krivična djela razbojništvo, pljačke benzinskih pumpi u Ulcinju i Podgorici”, kazao je advokat Božović.

Četvorica maskiranih razbojnika su uhapšena u Ulcinju u subotu veče, nakon što su opljačkali benzinsku pumpu Ekopetrol na ulazu u grad i pretukli dva radnika te kompanije.

Nakon ovog razbojništa policija je uhapsila osumnjičene. a potom se sa kolegama iz Podgorice došlo do novih podataka da su ovi mladići akteri još nekih teških pljački

Radniku pumpe M.A. (52) razbojnici su nanijeli tešku povredu oka, dok je Š.M. (37) prošao s lakšim povredama.

Oni su, kako se sumnja, od dva radnika, uz prijetnje, oduzeli novac od pazara i to tako što im je Čurović prijetio nožem a Živanović metalnom palicom. Zatim su nasrnuli na oštećene, kojima su stisnutim pesnicama i nogama zadali više udaraca u predjelu glave i tjela. Osumnjičeni Čurović i R.R. su nastavili da udarcima i nasiljem, tako da je jedan od radnika mu predao 435 eura koliko se nalazilo u njegovom džepu.

Nakon ovog razbojništa policija je uhapsila osumnjičene. a potom se sa kolegama iz Podgorice došlo do novih podataka da su ovi mladići akteri još nekih teških pljački.

Oni se sumnjiče da su 26. marta 2011. u Baru nasrnuli na tri kineska državljanina, a 6. aprila 2011. i 12. aprila 2011. u Podgorici, na pumpama „Montenegro petrol” na Bulevaru Mihaila Lalića i u Ulici Vojislavljevića.

Oni se sumnjiče da su 26. marta 2011. u Baru nasrnuli na tri kineska državljanina, a 6. aprila 2011. i 12. aprila 2011. u Podgorici, na pumpama „Montenegro petrol” na Bulevaru Mihaila Lalića i u Ulici Vojislavljevića.

Sumnja se da su Čurović, R.R. i M.V. u naselju Polje utrčali u kamp kućicu, u blizini magacina, u kojoj je spavao G.Z. kome su zadali više udaraca nogama i rukama po glavi. Kada im je on rekao da nema novca kod sebe, oni su nastavili da ga tuku, a potom su ga, nakon što su mu vezali ruke, izveli i doveli do druge kamp kućice, gdje su ga oborili na beton, nastavljujući da ga tuku.

“Sumnja se da su onda ušli u drugu kamp kućicu u kojoj su se nalazili C.L. i W.X.Y gdje su fizički nasrnuli na njih i zadali im više udaraca po glavi i tijelu, tražeći da im predaju novac. Nakon premetačine odnijeli su 2.700 eura i dva mobilna telefona”, navodi policija.

Uhapšeni kad im je baš krenulo

Osumnjičeni R.R, Čurović i J.Ć. 6. aprila počinili razbojništvo na pumpi „Montenegro petrol” u Ulici Mihaila Lalića.

Maskirani fantomkama R.R. je kod sebe imao startni pištolj, a Čađenović - bajonet, dok je J.Ć. nosio bejzbol palicu. “R.R. je iz startnog pištolja opalio nekoliko metaka, a zatim su radnicima uz prijetnje tražili novac..

Radnici su im dali 2.000 eura. D.Č. je potom udario nogom jednog a radnika, a zatim su osumnjičeni pobjegli”, navodi policija. Ista četvorka je 12. aprila počinila razbojništvo u pumpi „Montenegro petrola”, koji se nalazi u Ulici Vojislavljevića u Podgorici.

Te noći sumnja se da je R.R. opalio jedan metak u pumpi, od čega je porvijeđena mušterija, koja je bila unutar radnje. Živanović je tada, kako se sumnja, udario radnika palicom u glavu, a zatim su iz fioke oteli 1.450 eura pazara.

Bonus video: