Vulević zaustavljen u trećem kolu, Radulović u drugom

Marko Radulović je u apsolutnoj kategoriji od preko 100 kg ispao u drugom kolu grupe D, od Rusa Andreja Volkova, iponom nakon dva minuta i 49 sekundi.
101 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.04.2011. 12:00h

Crnogorski džudisti Nikola Vulević i Marko Radulović takmičenje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu završili su u trećem, odnosno drugom kolu.

Vulević je danas, u kategoriji do 100 kg, u prvom kolu grupe C bio slobodan, dok je u drugom iponom, nakon dva minuta i 32 sekunde, savladao Rumuna Aleksandrua Nedeklua. Vulević je potom u trećem kolu poražen od Gruzijca Levana Zorzolianija, iponom nakon minuta i 56 sekundi.

Marko Radulović je u apsolutnoj kategoriji od preko 100 kg ispao u drugom kolu grupe D, od Rusa Andreja Volkova, iponom nakon dva minuta i 49 sekundi. Radulović je prije toga u prvom kolu iponom nakon 55 sekundi porazio Bjelorusa Ihara Makarua.

Podsjećanja radi, najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević je u petak takmičenje u kategoriji do 81 kg završio u drugom kolu, pošto ga je eliminisao olimpijski šampion, Azerbejdžanac Elnur Mamadli, iponom nakon minuta i 25 sekundi borbe. Mrvaljević je u prvom kolu, na poene, savladao Miroljuba Ivezića iz Srbije. Mamadli se kasnije domogao i titule prvaka Evrope.

Jedina dama u našoj reprezentaciji, 17-godišnja Tanja Božović u kategoriji do 57 kg nastup je završila u drugom kolu. Božovićeva je u prvom kolu pobijedila Britanku Džemu Hauel, dok je u drugom poražena od Austrijanke Sabrin Folzmoser.

Bonus video: