Akcija Uprave carina i Poreske uprave: Oduzeli 145 markiranih naočara

Službenici Odjseka za suzbijanje krijumčarenje su tokom 21. aprila kontrolisali su poslovanje privrednih subjekata.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 17:58h

U zajedničkoj akciji službenika Uprave carina i Poreske uprave, u Podgorici i Budvi, oduzeto 145 naočara i 60 futrola za naočare, čija je vrijednost porocijenjena na 8.500 eura.

Portparolka Uprave carina Marija Jovović saopštila je da su službenici Odjseka za suzbijanje krijumčarenje, tokom 21. aprila u dvije ove dvije opštine kontrolisali su poslovanje privrednih subjekata.

“Tokom kontrole poslovanja i poslovno-komercijalne dokumentacije pronađeno je 27 komada naočara, različitih svjetskih brenodva ( Rey Ban, Police, YSL i drugih) i 60 komada futrola za naočare, za koje odgovorno lice nije posjedovalo dokaze o uvozu, kao ni dokaze da je roba kupljena od drugih uvoznika iz Crne Gore. Protiv privrednog subjekta je pokrenut prekršajni postupak, a roba u vrijednosti od 2.500 eura je oduzeta do okončanja procesa”, kazala je ona.

Okviri za naočare su bili izloženi u rafovima i ormarima iza rafova, a utvrđeno je da kontrolisano lice ne posjeduje dokumentaciju o uvozu, kao ni dolkaze da je roba kupljena od drugih uvoznika iz Crne Gore.

Tokom naknadne kontrole dokumentacije i robe, navela je Jovović, u privrednom subjektu iz Budve, pronađeno je 118 komada okvira za dioptriju različitih brendova.

“Okviri za naočare su bili izloženi u rafovima i ormarima iza rafova, a utvrđeno je da kontrolisano lice ne posjeduje dokumentaciju o uvozu, kao ni dolkaze da je roba kupljena od drugih uvoznika iz Crne Gore. Protiv privrednog subjekta je pokrenut prekršajni postupak, a roba u vrijednosti od 6.000 eura je oduzeta do okončanja”, objasnila je ona.

Zajedničke kontrole službenika Uprave carina i Poreske uprave, kako je kazala, rezultat su dobre saradnje ove dvije institucije i sprovode se u cilju eliminisanja ilegalnog prometa roba.

Bonus video: