Kijate bez razloga? Možda mislite na seks

Mahmuda je to zainteresovalo, ali osim jednog sličnog slučaja iz 1972. nije bilo još dokaza da je moguće kijati zbog erotskog uzbuđenja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 11:40h

Osoba koja je kinula ne mora biti prehlađena ili alergična na nešto u neposrednoj blizini. Možda je i uzbuđena, erotski, pokazalo je jedno britansko istraživanje. Stručnjaci koji su proučavali razloge kijanja, ustanovili su da neke osobe kijaju i kada misle na seks. To može, ali i ne mora, biti nasleđena reakcija, kažu naučnici, a piše na sajtu Intimate Medicine.

"Postoje osobe koje i same znaju zašto nekada kijaju, ali se stide da to otvoreno priznaju. Zato procjenjujemo da ima mnogo više takvih slučajeva nego što je to zvanično ’izbrojano’“, kaže otorinolaringolog u bolnici Oksfrod, dr Mahmud Buta.

On je objasnio da se sa 'seksi kijanjem' prvi put susreo kada mu je dr Harold Maksvel izložio slučaj jednog sredovječnog muškarca koji se požalio doktoru da kija prilikom svake pomisli na seks.

Mahmuda je to zainteresovalo, ali osim jednog sličnog slučaja iz 1972. nije bilo još dokaza da je moguće kijati zbog erotskog uzbuđenja. Slučaj iz sedamdesetih godina prošlog vijeka odnosi se na muškarca starog 69 godina koji je kijao nakon svakog orgazma.

Nakon daljeg istraživanja, koje su sproveli na Internetu, doktori su u veoma kratkom roku našli još 17 muškaraca koji kijaju kada se misle na 'ono', ili nakon samog erotskog čina.

Dakle, kada neko u vašoj blizini kine možda nije uvijek primjereno reći: "Na zdravlje".

Bonus video: