DVOJICA PODGORIČANA

Za otmicu zbog 30.000 eura po pet mjeseci zatvora

Oni su, kako se navodi u presudi, zatvorenog u stanu i vezanog držali Abazi Alberta (35) iz Đakovice planirajući da uzmu od njega 30.000 eura
270 pregleda 0 komentar(a)
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.04.2011. 20:28h

Podgoričani Aleksandar N. Maksimović (26) zvani Aco i Božo M. Tapušković (35), osuđeni su na po pet mjeseci zatvora zbog krivičnog djela "protivpravno lišenje slobode".

Oni su, kako se navodi u presudi, zatvorenog u stanu i vezanog držali Abazi Alberta (35) iz Đakovice planirajući da uzmu od njega 30.000 eura.

Jovan Z. Brajković (27) zvani Jole, voditelj na radiju "Drugačija radio stanica" DRS, oslobođen je optužbe da je počinio "otmicu", odlučilo je u podgoričkom Višem sudu vijeće sudije Vesne Moštrokol.

Maksimović je pozvao Abazija da uđe u "BMW" kojim je upravljao Brajković, a zatim se odvezlo do stana koji koristi Maksimović u bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Nakon toga je, na telefonski poziv Maksimovića, u ovaj stan došao i okrivljeni Tapušković, navodi se u presudi, i dodaje da su šamarali Abazija.

Maksimović je Abazija zaključao u ostavu stana, i kanapom mu vezao ruke i noge. Nakon izvjesnog vremena, Abazi je ipak uspio da se oslobodi i pobjegne .

Okrivljeni Jovan Z. Brajković, u nedostaku dokaza oslobođen je optužbe da je izvršio “otmicu”.

Preporučujemo za Vas