U Herceg Novom zaplijenjeno 50 kg skanka koji je trebalo da završi u Hrvatskoj

N.P je sa D.G, od nepoznate osobe u Nikšiću, kupio 50 pakovanja sa oko 50 kilograma skanka, koji je plaćen sa 35.000 eura
61 pregleda 0 komentar(a)
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2011. 16:12h

Policija u Herceg Novom uhapsila je N.P. (31), rođenog u Kotoru i D.G. (24), rođenog u Nikšiću, nastanjene u Herceg Novom, kod kojih je pronašla i oduzela 50 kilograma skanka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije N.P je 19. aprila po prethodnom dogovoru sa D.G, od za sada nepoznate osobe u Nikšiću, svojim i novcem D.G, radi dalje prodaje, kupio 50 pakovanja sa oko 50 kilograma skanka, koji je plaćao po cijeni od 700 eura po kilogramu, odnosno ukupno 35.000 eura.

"N.P. je zatim, kako se sumnja, skank sakrio u posebnom prepravljenom prostoru u patosu vozila marke "mercedes D3 312 D", registarskih oznaka HN AE 219, u namjeri da ga on i D.G. prokrijumčare u Hrvatsku i tamo je prodaju 20.aprila licima koje poznaje D.G, po cijeni od 1.300 eura po kilogramu, odnosno za ukupno 65.000 eura", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je policija iz Herceg Novog 19. aprila oko 22.45 časova, na magistralnom putu u mjestu Baošići zaustavili "mercedes" kojim je upravljao D.G.

"Kako su policijski službenici ove Područne jedinice raspolagali saznanjem da se ovo vozilo koristi za krijumčarenje većih količina marihuane prema Hrvatskoj, izvršen je detaljni pretres. Nakon skidanja metalnih lajsni, tepisona koji prekriva pod i komada šper ploče koji se nalazi na bočnoj strani patosa ovog kombi vozila, otkriven je posebno napravljen prostor u kojem je pronađeno 50 ručno pravljenih pakovanja, kockastog oblika, oblijepljenih providnom PVC folijom, sa oko 50 kilograma skanka", navodi se u saopštenju.

Protiv N.P. i D.G. je podnijeta krivična prijava Višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: