Veljko Rašović tvrdi da ga je napalo čitavo odjeljenje Mašinske škole

Portparol Uprave policije Tamara Ralević potvrdila je “Vijestima” da je Rašović podnio prijavu protiv više nepoznatih osoba.
207 pregleda 0 komentar(a)
Mašinska škola, Foto: Arhiva Vijesti
Mašinska škola, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.04.2011. 20:17h

Policija provjerava ko su učenici Srednje mašinske škole “Ivan Uskoković” koji su navodno pretukli Podgoričanina Veljka Rašovića (18), koji je podnio krivičnu prijavu policiji zbog tuče preko puta škole u kojoj je dobio batine.

Kako Rašović tvrdi za “Vijesti”, on je 19. aprila, oko 13 časova, dovezao majku do škole kako bi opravdala časove mlađem bratu. Dok je čekao, stajao je sa tri djevojke i pričao. Odjednom mu je, navodno, prišao V. Š. (17) i udario ga po glavi. Nakon toga napali su ga i N. S. (17) i I. B. (17), obojica učenici te škole. Rašović tvrdi da je nakon toga uslijedila masovna tuča, odnosno da su, iako su im trajali časovi, skoro svi učenici odjeljenja III-4 izašli iz škole i napali ga.

Njegova majka tvrdi da je učenike pustio jedan od profesora.

“Četrdeset učenika mi je tuklo dijete. Podnijelo smo prijavu protiv jednog jer za ostale ne znamo ko su. To potvrđuje i medicinska dokumentacija, jer smo čitavo poslije podne proveli u Urgentnom centru. Postoji i video zapis”, kazala je Branka Rašović. Ona tvrdi da joj je direktor Žarko Borovinić kazao da će provjeriti ko je djecu pustio sa časa i pomoći da se rasvijetli taj incident.

“Četrdeset učenika mi je tuklo dijete. Podnijelo smo prijavu protiv jednog jer za ostale ne znamo ko su", kazala je Branka Rašović

Direktor Srednje mašinske škole “Ivan Uskoković” Žarko Borovinić potvrdio je “Vijestima” da je došlo do incidenta i da je i u njegovom interesu da se slučaj što prije riješi, iako se tuča nije dogodila u dvorištu škole, što znači da nije pod njihovom ingerencijom.

“Detalje vam ne mogu reći, jer je u toku istraga. Nas zanima šta je to što se iznutra moglo dogoditi da đaci tako reaguju. Mi smo u školi već preduzeli neke stvari tim povodom. Djeca nijesu puštena sa časa, već su sama napustila nastavu”, kazao je Borovinić.

On je potvrdio da je nastavnik sa čijeg časa su djeca izašla već napisao izjavu, u kojoj tvrdi da su oni napustili čas dok je on pisao na tabli.

“Nastavnik je otišao za učenicima i vratio ih u školu”, kaže Borovinić.

On je potvrdio da se vodi istraga, te da su neka od djece privedena u policiju i saslušana, te da je angažovan i školski policajac koji je juče sa inspektorom dolazio u tu obrazovnu ustanovu.

Portparol Uprave policije Tamara Ralević potvrdila je “Vijestima” da je Rašović podnio prijavu protiv više nepoznatih osoba

“Nijedan profesor nije bio prisutan dok je trajala tuča jer su u toku bili časovi, a navodno su u medijima pričali da sam ja započeo tuču što apsolutno nije tačno, kao ni to da je povod bila djevojka. Ne znam zašto me je V. Š. udario, niti zašto su ostali skočili na mene”, kazao je Rašović.

Portparol Uprave policije Tamara Ralević potvrdila je “Vijestima” da je Rašović podnio prijavu protiv više nepoznatih osoba, te da je u toku provjera njegovih navoda i identifikacija tih osoba.