U Srbiji uhapšen osumnjičeni za ubistvo radnika Plantaža

Neopaženo su mu prišli, oborili ga na zemlju, a zatim ga rukama stezali za vrat sve dok ga nijesu ugušili
274 pregleda 0 komentar(a)
Plantaže, Foto: Arhiva Vijesti
Plantaže, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.04.2011. 15:49h

Marko Savić (22) iz Niša, optužen za ubistvo Milorada Mijanovića (66) u septembru 2009. godine, uhapšen je 17. aprila 2011. u Srbiji po potjernici NCB Interpol Podgorica, saopštila je crnogorska uprava policije.

Više državno tužilaštvo u Podgorici, podiglo je optužnicu protiv Stefana Ristića (23) iz Kragujevca i Marka Savića, zbog ubistva sezonskog radnika “Plantaža” u Podgorici Milorada Mijanovića 25. septembra 2009.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni su od 23. do 25. septembra planirali, a potom iz koristoljublja ubili Mijanovića. Nakon što su 23. septembra postigli dogovor da napadnu stražara, za kojeg je Savić znao da ima dvije i po hiljade eura, te da mu nakon napada uzmu novac, od garderobe Savića napravili su maske i stavili rukavice, a potom se zaputili u vinograd, namjeravajući da savladaju stražara, piše u optužnici.

Prvi napad nije uspio, jer je naišao Sead Alković, takođe stražar Plantaža, otuženi su maskirani izgled objasnili da je riječ o šali, ali od plana nijesu odustali. Nakon dva kasnije, 25. septembra, u vremenu od 17.45 do 18 sati, optuženi su ponovo došli na istu parcelu gdje je stažario Mijanović.

Neopaženo su mu prišli, oborili ga na zemlju, a zatim ga rukama stezali za vrat sve dok ga nijesu ugušili. Potom su uzeli Mijanovićev novčanik i pobjegli, navodi se u optužnici.

Službenici direkcije policije Republike Srbije su, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapsili su Savića. Interpol Podgorica je izdao međunarodnu potjernicu za Savićem, na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici od 29. decembra 2010. godine, radi vođenja krivičnog postupka zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Savić je optužen da je 25. septembra 2009., u saizvršilaštvu sa Ristićem, iz koristoljublja ubio Milorada Mijanovića, stražara u firmi AD „Plantaže" - Podgorica, dok se nalazio na radnom mjestu. Savić je priveden nadležnom organu u Srbiji, radi određivanja ekstradicionog pritvora.

Ristić je u prethodnom periodu, takođe po potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapšen u Srbiji i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Bonus video: